Karmelowe Jabłka Lady
Caramel Lady Apples to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 151 kalorii, 0g białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, śmietanę, jabłka damskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Karmelowe Jabłka Lady, Pstrąg Gorczycowy I Jabłka Damskie, oraz Kiełbasa zapiekana z babeczkami i rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia papierem do pieczenia lub matą silikonową. Jeśli łodygi jabłka nie są wytrzymałe, włóż drewniane szaszłyki lub gałązki do wierzchołków.
W małym rondlu, doprowadzić śmietanę tylko do wrzenia.
Zdjąć z ognia. W dużym rondlu połącz 1/2 szklanki cukru z wodą i sokiem z cytryny. Używając mokrej szczotki do ciast, spłucz bok rondla. Doprowadzić do gotować na wolnym ogniu na umiarkowanym ogniu bez mieszania i gotować, aż syrop zacznie kolorować na brzegach, o 4 protokół. Ostrożnie obracać patelnię, a następnie gotować na wolnym ogniu, aż karmel zmieni kolor na jasno-bursztynowy, o 2 do 3 minut dłużej.
Zdjąć z ognia. Używając długiej drewnianej łyżki, ostrożnie wymieszaj gorącą, ciężką śmietanę.
Odstawić karmel do ognia i wymieszać z syropem kukurydzianym, solą i pozostałym 3/4 szklanki cukru.
Dodać masło i doprowadzić karmel do wrzenia na umiarkowanie dużym ogniu. Stronę rondla zmyć mokrą szczotką do ciast. Włóż termometr cukierki w karmelu i gotować na umiarkowanym ogniu, aż termometr rejestruje 242, 6 do 7 minut. Ustawić rondel na stojaku z drutu i wymieszać z wanilią.
Odstawić karmel na 5 minut, aby lekko ostygł.
Pracując szybko, zanurz jabłka pani w karmelu, pozwalając nadmiar kapać z powrotem na patelnię. Ułóż jabłka na przygotowanej blasze do pieczenia. Jeśli karmel stanie się zbyt gęsty, delikatnie go rozgrzej na małym ogniu.
Niech karmelowe jabłka ostygną przez 1 godzinę przed podaniem.