Karmelowe Jabłka
Karmelowe jabłka to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Mieszanka jabłek, orzeszków ziemnych, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Halloween. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Spróbuj Jak zrobić jabłka karmelowe}Szarlotka jabłka karmelowe, Karmelowe Jabłka, oraz Karmelowe Jabłka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka umyć i całkowicie osuszyć. Włóż kij do końca łodygi każdego.
Linia 9-na-9-cala lub 7-na-11-cala patelni do pieczenia z folią.
Na wyłożoną patelnię umieść posiekane orzechy.
Dopasuj rondel z grubym dnem z termometrem cukierkowym. Na dużym ogniu, gotować 3/4 szklanki śmietany, syrop kukurydziany, masło i cukier do 280 stopni F (firma ball); w tym momencie syrop będzie złoty.
Zdjąć z ognia i ostrożnie zawirować w pozostałej 1/4 szklanki śmietany i wanilii. Należy zachować ostrożność; to jest bardzo gorące i może rozpryskać.
Gdy karmel jest gorący, zanurzyć i włączyć jabłka do karmelu płaszcz i niech nadmiar kapać. Dno zanurzyć w posiekanych orzechach. Ułóż jabłka na nieprzywierającym lub woskowanym arkuszu cookie wyłożonym papierem i pozostaw do ostygnięcia.