Karmelowe Grona Kukurydzy
Karmelowe grona kukurydzy to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 597 kalorii, 4G białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, orzeszki ziemne, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bocaditos de Corn Flakes y Leche Condensada (płatki kukurydziane), Pecan Karmel Klastry, oraz Nutty Caramel Clusters dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej z 3 jądrami w 3-kwartowym ciężkim rondlu, przykrytym, na umiarkowanym ogniu, aż 1 lub 2 jądra pękną.
Zdejmij pokrywkę i szybko dodaj pozostałe ziarna, a następnie gotuj, przykryte, często potrząsając patelnią, aż ziarna przestaną pękać, około 3 minut.
Dolna linia dużej płytkiej patelni do pieczenia z folią. Lekko olejowa folia. Roztopić masło w 6-kwartowym ciężkim garnku na umiarkowanym ogniu.
Dodaj brązowy cukier i syrop kukurydziany i doprowadzić do wrzenia na umiarkowanym ogniu, mieszając, a następnie gotować, bez mieszania, aż syrop rejestruje 300 ° F na termometrze, 8 do 10 minut.
Używając drewnianej łyżki lub żaroodpornej szpatułki, wymieszaj sól i sodę oczyszczoną do syropu, a następnie szybko wymieszaj orzeszki ziemne i popcorn, aby pokryć. Natychmiast rozprowadzić mieszaninę na patelni do pieczenia tak cienko i równomiernie, jak to możliwe. Całkowicie schłodzić, a następnie rozbić na kawałki wielkości kęsa.