Karmelowe brzoskwinie z jagodami
Need a bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przystawki? Karmelowe brzoskwinie z jagodami mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 404 kalorie, 2G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 3. Na 2,77 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 22 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga cukru, skórki z cytryny,wanilii i jagód. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest takie wspaniałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Borówki balsamiczne i brzoskwinie, Chrupki owsiane z jagodami, brzoskwiniami i Crème Fraîche, oraz Domowe ciasto z brzoskwiniami, jagodami i orzechami pekan.
Instrukcje
Podgrzewaj pusty rondel na bazie ciężkiej, aż poczujesz silny wzrost ciepła.
Posypać cukrem. Powinien zacząć karmelizować. Obracaj patelnię, gdy cukier się rozpuszcza i zmienia kolor na ciemny złoty, ale nie mieszaj.
Gdy większość cukru się karmelizuje, ostrożnie wlać 500 ml przegotowanej wody i wymieszać długą łyżką. Będzie pluć, więc uważaj na siebie. Cukier stanie się jędrny, ale podgrzewaj i mieszaj, a ponownie się rozpuści.
Dodać skórkę cytrynową i waniliową. Dusić 5 min.
Ocena brzoskwinie na pół i przekręcić, aby oddzielić.
Usuń kamienie. Wsuń brzoskwinie do syropu w jednej warstwie.
Przywrócić Likier do łagodnego dusić i zmniejszyć ogień, aż ledwo się gotuje. Gotować przez 3-5 minut, aż mięso będzie miękkie po przekłuciu.
Zdjąć patelnię z ognia, wymieszać z sokiem z cytryny i pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszać z jagodami i podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzone.