Karmelowe batoniki jabłkowe
Batoniki karmelowo-jabłkowe mogą być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 250 kalorii , 2 g białka i 8 g tłuszczu . Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20 osobom. Dzięki temu przepisowi Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Ten przepis z Taste of Home wymaga sody oczyszczonej, kwaśnych jabłek, soli i karmelków. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Z wynikiem łyżeczkowym wynoszącym 0% , to danie można ulepszyć. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Batoniki karmelowe z czekoladą migdałową , Batoniki z preclami czekoladowymi w karmelu i Szarlotka z glazurą karmelową z brązowego cukru .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło, tłuszcz piekarski i brązowy cukier, aż masa będzie jasna i puszysta.
Dodać mąkę, płatki owsiane, sól i sodę oczyszczoną; Dobrze wymieszać. W razie potrzeby dodaj orzechy pekan. Odłóż 2 szklanki. Wciśnij pozostałą mieszankę owsianą do nienatłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Do nadzienia wrzuć jabłka mąką; łyżką na ciasto. W rondlu rozpuść karmelki i masło na małym ogniu; posmarować jabłka. Na wierzch posyp zarezerwowaną mieszanką owsianą.
Piec w temperaturze 400° przez 25-30 minut lub do momentu lekkiego zarumienienia. Ostudzić przed pokrojeniem na batony.