Karmelki Z Solą Morską W Czekoladzie
Need a gluten free hor d ' oeuvre? Karmelki z solą morską w czekoladzie mogą być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 48 i kosztuje 23 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 164 kalorie, 1G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 493 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz półsłodkie chipsy czekoladowe, masło, grubą sól morską i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ciasteczka czekoladowe z masłem orzechowym z dodatkiem soli morskiej, Karmelki Z Soli Morskiej, oraz Karmelki Z Soli Morskiej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dno linii i boki 11x7-calowego szklanego naczynia do pieczenia lub patelni z folią, pozostawiając 1 calową folię zwisającą na 2 przeciwległych stronach patelni; folię smarować masłem.
W 3-quart ciężki rondel, roztopić masło na średnim ogniu. Wymieszać z brązowym cukrem, 1/2 łyżeczki soli, syropem kukurydzianym i mlekiem. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zacznie się gotować.
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich. Gotować 40 do 50 minut lub do 120° na termometr candy (firmy ball etapie).
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią.
Wlać na patelnię. Przechowywać w lodówce około 1 godziny lub do całkowitego ostygnięcia.
W małej misce do mikrofali, mikrofalowe chipsy czekoladowe i olej na wysokie 30 do 40 sekund, mieszając co 10 sekund, aż czekolada się stopi. Za pomocą szpatułki rozprowadzić czekoladę równomiernie na warstwie karmelu.
Posypać 1 łyżeczką soli. Przechowywać w lodówce około 30 minut lub aż czekolada jest ustawiona.
Usuń karmelki z naczynia do pieczenia na powierzchnię cięcia, za pomocą folii do podnoszenia; oderwij folię.
Pokrój na 8 rzędów po 6 rzędów. Przechowywać w temperaturze pokojowej.