Karmelki Crème z malinami i pistacjowymi chipsami Phyllo

Karmelki Crème z malinami i pistacjowymi chipsami Phyllo
Chai-Spiced Creme Caramels z malinami i pistacjami phyllo Chips może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 2,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 9g białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka żółtka, cukru granulowanego, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Karmelki Crème z malinami i pistacjowymi chipsami Phyllo, Pistacjowe Chipsy Phyllo, oraz Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Przynieś mleko, śmietanę, kardamon, ziarna pieprzu, nasiona kopru włoskiego, laski cynamonu i goździki do wrzenia w ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
PieprzPieprz
KardamonKardamon
GoździkiGoździki
KremKrem
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 15 minut.
4
W międzyczasie gotuj granulowany cukier w suchym małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, obracając patelnię (aby cukier równomiernie się stopił), aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel. Natychmiast wlać karmel do ramekinów, przechylając, aby równomiernie pokryć dno.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
5
W dużej misce ubić całe jajko i żółtko. Przyprawione mleko ponownie zagotować, a następnie dodać do jaj w wolnym strumieniu, ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
MlekoMleko
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Bazę kremu przelać przez drobne sito do miarki 2-szklankowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
7
Dodaj brązowy cukier i szczyptę soli, następnie mieszaj, aż cukier się rozpuści. Podziel budyń między ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
BudyńBudyń
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Piecz krem w łaźni wodnej na środku piekarnika, aż ustawi się, ale nadal drży lekko, o 30 protokół. (Kremy będą nadal ustawiać się, gdy ostygną.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć ramekiny z wody i ostudzić karmelki na stelażu. Schłodzić, luźno przykryć folią, aż ostygnie, co najmniej 3 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe CukierkiKarmelowe Cukierki
WodaWoda
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
10
Tuż przed podaniem, Uruchom nóż wokół wewnętrznych krawędzi ramekiny. Ułóż maliny, otwarte końce, na całej powierzchni kremu, naciskając delikatnie, aby się przylgnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MalinyMaliny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż
11
Na każdym ramekinie ułożyć pistacjową paprykę i odwrócić na talerz, a następnie ostrożnie usunąć ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
Karmelki Crème można schłodzić (w ramekinach) do 2 dni. Ten przepis można podwoić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelowe CukierkiKarmelowe Cukierki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia11
Magazyn