Karmelki Crème z malinami i pistacjowymi chipsami Phyllo
Chai-Spiced Creme Caramels z malinami i pistacjami phyllo Chips może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje 2,27 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 603 kalorie, 9g białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka żółtka, cukru granulowanego, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Karmelki Crème z malinami i pistacjowymi chipsami Phyllo, Pistacjowe Chipsy Phyllo, oraz Bezglutenowe Chai Spiced ciasto z Chai Spiced lukier.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Przynieś mleko, śmietanę, kardamon, ziarna pieprzu, nasiona kopru włoskiego, laski cynamonu i goździki do wrzenia w ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu.
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 15 minut.
W międzyczasie gotuj granulowany cukier w suchym małym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, obracając patelnię (aby cukier równomiernie się stopił), aż cukier stopi się w głęboki złoty karmel. Natychmiast wlać karmel do ramekinów, przechylając, aby równomiernie pokryć dno.
W dużej misce ubić całe jajko i żółtko. Przyprawione mleko ponownie zagotować, a następnie dodać do jaj w wolnym strumieniu, ubijając.
Bazę kremu przelać przez drobne sito do miarki 2-szklankowej.
Dodaj brązowy cukier i szczyptę soli, następnie mieszaj, aż cukier się rozpuści. Podziel budyń między ramekiny.
Piecz krem w łaźni wodnej na środku piekarnika, aż ustawi się, ale nadal drży lekko, o 30 protokół. (Kremy będą nadal ustawiać się, gdy ostygną.)
Wyjąć ramekiny z wody i ostudzić karmelki na stelażu. Schłodzić, luźno przykryć folią, aż ostygnie, co najmniej 3 godziny.
Tuż przed podaniem, Uruchom nóż wokół wewnętrznych krawędzi ramekiny. Ułóż maliny, otwarte końce, na całej powierzchni kremu, naciskając delikatnie, aby się przylgnąć.
Na każdym ramekinie ułożyć pistacjową paprykę i odwrócić na talerz, a następnie ostrożnie usunąć ramekiny.
Karmelki Crème można schłodzić (w ramekinach) do 2 dni. Ten przepis można podwoić.