Karmelizowany Dip cebulowy z chipsami Kolendro-czosnkowymi Pita
Karmelizowany Dip cebulowy z chipsami Kolendro-czosnkowymi Pita to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.27 za porcję. Jedna porcja zawiera 283 kalorie, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz pieczywo pita, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 8 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelizowany Dip cebulowy z chipsami Kolendro-czosnkowymi Pita, Karmelizowany Dip cebulowy podany z chipsami Pita, oraz Kolendra Hummus Z Chrupiącym Czosnkiem Pita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i smażyć, aż lekko zmięknie, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować, aż cebula są głęboko brązowe i zaczynają chrupać lekko, często mieszając, o 40 protokół.
Dodaj garam masala; wymieszać 1 minutę.
Przenieść do małej miski i całkowicie ostudzić.
Wymieszać w crème fraîche. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przechowywać w lodówce.
Drobno posiekać tyle liści kolendry do środka 2 łyżki. Posiekać tyle kolendry wynika zmierzyć 3 łyżki.
Połączyć olej i czosnek w dużym rondlu; gotować na średnim ogniu, aż olej zacznie bańki wokół czosnku, o 5 protokół.
Dodaj posiekane łodygi kolendry.
Zdjąć z ognia i niech strome 10 minut. Odcedzić olej do małej miski; wyrzucić ciała stałe do sitka.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Każdy chlebek pita przeciąć poziomo na pół.
Pokrój każdą rundę na 6 klinów.
Umieścić kliny pita na 2 obrębionych blach do pieczenia; skropić olejem kolendro-czosnkowym i wrzucić delikatnie do herbu. Ułóż kliny pita w jednej warstwie; piec 5 minut.
Posypać posiekanymi liśćmi kolendry i piec, aż kliny pita będą chrupiące i złote, o 5 minut dłużej. Super. Do ahead można wykonać 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Dip posypać szczypiorkiem; umieścić na talerzu. Surround z chipsów pita.