Karmelizowane Ziemniaki Z Cebulą
Karmelizowane Ziemniaki Puree Cebulowe zajmuje około 1 godziny od początku do końca. Jedna porcja zawiera 188 kalorii , 7 g białka i 7 g tłuszczu . Ten przepis bezglutenowy jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 71 centów za porcję . 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Sprawdza się jako bardzo niedrogi dodatek. Jest idealny na Święto Dziękczynienia . Jest dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz masło, śmietanę, paski boczku i kilka innych składników, możesz go zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 35% , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Alouette® Baby Brie® Karmelizowana Papryka i Cebula Pizza , Tost z Awokado Z Karmelizowaną Słodką Cebulą, Pomidorkami Winogronowymi, Świeżym Szczypiorkiem Ogrodowym i Kwiatami Szczypiorku oraz Karmelizowana Cebula i Bekon Pizza .
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą na średnim ogniu; dodaj cebulę i 1/2 łyżeczki soli. Smaż i mieszaj przez 15 minut lub do momentu odparowania wilgoci i całkowitego zwiędnięcia cebuli. Zmniejsz ogień do średnio-niskiego. Smaż i mieszaj przez 30-40 minut lub do momentu skarmelizowania cebuli. (W razie potrzeby dodaj wodę, 1 łyżkę stołową na raz, jeśli cebula zacznie przywierać do patelni.)
W międzyczasie włóż ziemniaki i czosnek do dużego rondla; zalej wodą. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj przez 18-22 minut lub do miękkości.
Odcedź ziemniaki, włóż je do dużej miski i rozgnieć.
Dodaj śmietanę, mleko, pieprz i pozostałą sól; ugniataj, aż się połączą. Wymieszaj z karmelizowaną cebulą.
Skropić masłem, posypać serem i boczkiem.