Karmelizowane Risotto Z Marchwi

Karmelizowane Risotto Z Marchwi
Przepis karmelizowane risotto z marchwi może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina i 15 minut. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.23 za porcję. Ta przystawka ma 306 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Jeśli masz bulion z kurczaka, marchew, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmelizowane Risotto Z Marchwi, Karmelizowane Risotto Z Koprem Włoskim, oraz Risotto Z Kurczakiem I Karmelizowaną Cebulą.

Instrukcje

1
Podgrzać 1 łyżkę. olej i 1 łyżka. masło na średnim ogniu w średnio ciężkim dnie garnka; dodać marchew i wymieszać drewnianą łyżką, aż dobrze pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
GarnekGarnek
2
Dodaj 1/2 szklanki wody, 1/2 łyżeczki. sól, i cukier; przykryć i gotować 5 protokół, lub do miękkości. Odkrywać i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż woda odparuje i marchew dopiero zaczynają brązowieć, kilka minut więcej. Zarezerwuj połowę marchewki. W blenderze czysta druga połowa z 3/4 szklanki gorącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Doprowadzić bulion z kurczaka na wolnym ogniu i przechowywać na wolnym ogniu, przykryte, na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
4
Pozostały olej i masło rozgrzać na średnim ogniu w tym samym (nieumytym) garnku używanym do marchwi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodaj ryż, mieszając drewnianą łyżką, aby pokryć ryż olejem, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
7
Dodać wino i gotować, mieszając, aż wino odparuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
8
Dodaj czystą marchewkę i gotuj, mieszając, aż mieszanina nie będzie wyglądać zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
9
Dodaj 1/2 szklanki gorącego bulionu, często mieszając, aż ryż wchłonie większość płynu. Powtórz proces, dodając 1/2 szklanki bulionu na raz i często mieszając, aż każdy dodatek zostanie wchłonięty przed dodaniem następnego, aż ryż będzie al dente (około 20 minut; pozostanie co najmniej 1 szklanka bulionu).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
RyżRyż
10
Złóż zarezerwowane marchewki (Zapisz 2 łyżki. do dekoracji), mascarpone, 1/4 szklanki parmezanu, 1 łyżka. pietruszka i tymianek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
ParmezanParmezan
MarchewMarchew
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
11
Dodać do 1 szklanki bulionu (1/4 szklanki na raz), aby poluzować risotto. Doprawić solą i białym pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
BulionBulion
SólSól
12
Posypać każdą miskę risotto z niektórych pozostałych 1/2 szklanki parmezanu, Pozostałe 1 łyżka. pietruszka i zarezerwowana marchewka.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
MarchewMarchew
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
13
Podawać natychmiast.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn