Karmelizowane gruszki Bosc z masłem orzechowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj karmelizowane gruszki Bosc z masłem orzechowym. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.47 za porcję. Jedna porcja zawiera 366 kalorii, 3G białka, oraz 18g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś łyżkę soku z cytryny, cukier granulowany, orzechy laskowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Pieczone W Miodzie Gruszki Bosc, Pieczone gruszki Bosc z glazurą granatu, oraz Chai-przyprawione gruszki Bosc z ciastem funtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obrać i podzielić gruszki, pozostawiając łodyżkę nienaruszoną na jednej z połówek. Odstawić.
Aby uzyskać karmel, umieść cukier, wodę i nasiona wanilii w niereaktywnym, płytkim, szerokim, z grubym dnem rondlu z pokrywką.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego lub soku z cytryny i mieszaj, aż cukier będzie całkowicie zwilżony.
Podgrzać mieszaninę na średnim ogniu, przykrytą, aż cukier całkowicie się rozpuści i syrop zacznie bąbelkować.
Zdejmij pokrywkę, lekko zwiększ ciepło i pozwól syropowi gotować się bez zakłóceń, aż zmieni kolor na złoty.
Dodać masło i wirować aż do połączenia i kolor jest jednolity.
Ostrożnie umieścić połówki gruszki w karmelu, przyciąć bok w dół. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu fastrygując gruszki karmelem, aż sos zacznie przyczepiać się do gruszek i nadać im kolor, około 15 minut. Ostrożnie przełożyć połówki gruszki na małą tacę wyłożoną folią lub pergaminem i skropić pozostałym sosem karmelowym. Schłodzić w temperaturze pokojowej.
Podczas gdy gruszki są chłodzenia, zrobić masło orzechowe. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F i rozłóż orzechy laskowe na małej patelni. Grzać orzechy, aż będą lekko złote i aromatyczne, o 8 protokół. Ostudzić całkowicie, odstawić 1/4 szklanki i przenieść pozostałe 1/2 szklanki orzechów laskowych do blendera lub robota kuchennego.
Dodać oliwę z oliwek, cukier i sól i krótko zmiksować na małej prędkości. Stopniowo zwiększaj prędkość, aż utworzy się gładka pasta, dodając wodę po 1 łyżce na raz, aby uzyskać odpowiednią konsystencję, nieco luźniejszą niż masło orzechowe. (Masło orzechowe powinno pokryć tylną część łyżki.)
Aby służyć, lekko zmiażdżyć zarezerwowane orzechy laskowe z tyłu patelni sautee pewnością pozostawić je grube.
Nadmiar karmelu odsączyć z połówek gruszek, obłożyć masłem orzechowym i zwinąć pokruszone orzechy.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z lodami waniliowymi lub lekko bitą śmietaną.