Karmelizowane-bananowe tartaletki z słodko-gorzkim sosem czekoladowym

Karmelizowane-bananowe tartaletki z słodko-gorzkim sosem czekoladowym
Karmelizowane-bananowe Tartlets z Bittersweet Chocolate Port Sauce może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 491 kalorii. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, słodko-gorzki SOS czekoladowo-Porto, lody waniliowe premium i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 29%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Karmelizowane-bananowe tartaletki z słodko-gorzkim sosem czekoladowym, Karmelizowana Tarta Bananowa Z Słodko-Gorzkim Sosem Czekoladowym, oraz Karmelizowane gruszki, kozi ser i czekoladowe tartaletki.

Instrukcje

1
Za pomocą miksera elektrycznego, pokonać pierwsze 6 składników w średniej misce do mieszania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Dodać mąkę; ubijać, aż utworzą się wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w plastik; schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
3
Rozgrzej piekarnik do 177°. podziel ciasto na 6 równych kawałków. Naciśnij 1 kawałek równomiernie na dole i w górę strony każdego z sześciu 4 1/2-cala średnicy tartlet patelnie z wyjmowanymi DNA.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Piec Skórki, aż głęboki złoty kolor i gotowane przez, o 25 protokół. Chłodne skórki całkowicie w patelniach na stojaku. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w temperaturze pokojowej.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Roztopić 2 łyżki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj połowę bananów na patelni w jednej warstwie; gotować, aż banany brązowy na dnie, o 45 sekund. Za pomocą cienkiej szpatułki obrócić plastry; posypać równomiernie 1/4 szklanki cukru bananami. Gotować, aż cukier rozpuści się i zmieni kolor na złoty, od czasu do czasu wirując patelnię, o 3 protokół. Obrócić plastry banana; dodać 3 łyżki ciepłej wody i kontynuować gotowanie, aż karmel lekko zgęstnieje, wirując patelnię, o 2 protokół. Ułóż plastry banana w każdym z 3 skórek tartlet; łyżka karmelu z patelni nad. Wyczyść patelnię, a następnie powtórz procedurę z pozostałym masłem, bananami, cukrem i wodą. (Można przygotować 2 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Plasterki Banana OpcjonalnieDodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
3
Odstawić na zewnątrz w temperaturze pokojowej. Ogrzać w piekarniku 177° 10 minut przed kontynuowaniem receptury.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Każdą tartletkę ułożyć gałką lodów waniliowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone2 Szklanki Miniaturowych Półsłodkich Kawałków Czekolady, Podzielone
5
Każdą tartletkę skropić słodko-gorzkim sosem czekoladowym i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Z Cytryny
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
PortPort
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn