Karmelizowana Jesienna sałatka owocowa z kurczakiem
Karmelizowana Jesienna sałatka owocowa z kurczakiem może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 2 i kosztuje $2.6 za porcję. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soli i pieprzu, sera, mocno brązowego cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest dobre. Spróbuj Jesienna Sałatka z owocami i kurczakiem, Jesienna Sałatka Owocowa, oraz Five-Spice Jesienna Sałatka Owocowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić orzechy laskowe w 8-do 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 350, aż orzechy będą złote pod skórkami, 12 do 15 minut.
Wylać z patelni na ręcznik. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wcierać orzechy w ręcznik, aby usunąć luźne Skórki. Wyjmij orzechy z ręcznika i grubo posiekaj; wyrzuć Skórki.
Kurczaka opłukać i osuszyć.
Umieść każdą pierś między dwoma arkuszami folii. Z płaskim młotkiem, delikatnie Funt do około 1/2 cala grubości. Obrać plastik i posypać kurczaka lekko z obu stron solą i pieprzem.
Rozgrzać olej na patelni o średnicy 10-12 cali na średnim ogniu; gdy jest gorący, dodać kurczaka i od czasu do czasu obracać, aż kawałki będą lekko rumiane po obu stronach i nie będą już różowe w środku (wycięte do testu), łącznie od 6 do 8 minut.
Przenieść na talerz i przykryć folią, aby utrzymać ciepło.
W międzyczasie opłucz, obierz i rdzeń gruszki i jabłka; pokrój każdy wzdłuż na 8 klinów.
Dodać masło i brązowy cukier do patelni; mieszać na średnim ogniu, aż masło stopi się i cukier rozpuszcza się, o 1 minutę.
Dodaj owoce i mieszać często, aż zacznie brązowieć, 2 do 3 minut. Wymieszać z octem i sokiem pomarańczowym, doprowadzić do wrzenia, i mieszać często, aż owoce są miękkie po przekłuciu i ciecz jest lekko zagęszczony, 8 do 10 minut.
Sałatki podzielić równo między dwa talerze obiadowe i ustawić połowę piersi kurczaka na każdym kopcu. Łyżka gorących owoców i płynu na kurczaka i zieleni.
Posypać równomiernie prażonymi orzechami laskowymi i serem pleśniowym.
Dodaj więcej soli i pieprzu do smaku.