Karmelizowana cebula i ryż z soczewicy
Karmelizowana cebula i ryż z soczewicy to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 570 kalorii, 17g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Mieszanka oliwy z oliwek, cukru, mielonego kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Kurczak i ryż z karmelizowaną cebulą, Ryż żurawinowy z karmelizowaną cebulą, oraz M ' Juddarah-soczewica i ryż z karmelizowaną cebulą.
Instrukcje
Roztopić masło z olejem na średniej patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę, cukier, sól i pieprz. Gotować, aż cebula stanie się głęboko brązowy i lepki, o 20 minut, mieszając co 4 lub 5 minut (jeśli cebula kolor zbyt szybko, zmniejszyć ogień do średnio-niskie).
Podczas gdy cebula karmelizować, zrobić ryż.
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju w rondlu na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, aż pachnące, 30 sekund do 1 minuty.
Dodać ryż i wymieszać, gotując, aż ziarna zaczną się matowe, o 2 protokół.
Dodać wodę, soczewicę i kminek; doprawić solą i pieprzem. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego, przykryć i gotować, aż ryż będzie miękki i wchłonie cały płyn, o 20 protokół.
Podawać z karmelizowaną cebulą.