Karmelizowana Cebula I Pizza Prosciutto
Przepis karmelizowana cebula i Pizza Prosciutto może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 30 minut. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 736 kalorii, 31g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako niedrogie danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka koszernej soli, ciepłej wody, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 50%, to danie jest solidne. Spróbuj Karmelizowana cebula i Pizza Prosciutto, Karmelizowana cebula, Prosciutto i rukola Pizza, oraz Figi, Karmelizowana Cebula, Prosciutto I Kozi Ser Pizza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni.
Rozgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek na dużej patelni.
Dodać cebulę i brązowy cukier i wrzucić / mieszać przez kilka minut, lub aż cebula są brązowe i gotowane. Odstawić.
Rozwałkuj ciasto na pizzę do prostokątnego kształtu.
Skropić oliwą z oliwek, posypać odrobiną soli, a następnie odrobiną parmezanu.
Połóż plastry mozzarelli równomiernie na wierzchu skorupy. Na wierzch mozzarelli ułożyć karmelizowaną cebulę. Losowo położyć plastry prosciutto na cebuli.
Piec przez 15 do 17 minut w dolnej połowie piekarnika, lub aż skorupa będzie złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika i pokroić w kwadraty.
Drożdże posypać 1 1/2 szklanki ciepłej (Nie letniej) wody.
Niech stanąć na kilka minutes.In mikser, Mąkę połączyć z solą. Mikser pracuje z małą prędkością (z uchwytem łopatkowym), skropić oliwą z oliwek, aż połączy się z mąką. Następnie wlać mieszaninę drożdżowo-wodną i wymieszać, aż się połączy, a ciasto połączy się w lepką masę.Zalać oddzielną miskę mieszającą lekką mżawką oliwy z oliwek i uformować ciasto w kulkę. Wrzucić do pokrycia ciasta w oliwie z oliwek, następnie przykryć miskę szczelnie folią i odstawić na 1 do 2 godzin, lub przechowywać w lodówce, aż będzie to potrzebne. Uwaga: najlepiej zrobić ciasto co najmniej 24 godziny wcześniej, a 3 lub 4 dni jest jeszcze lepsze.Kiedy jesteś gotowy do pizzy, chwycić połowę ciasta do pizzy (przepis sprawia, że 2 strupki) i wycisnąć ciasto w kierunku dna, tworząc ładne, ciasne, ciągnął piłkę. Możesz rozwałkować pizzę wałkiem do ciasta, jeśli chcesz, ale czasami równie łatwo jest ją rzucić, pociągnąć i rozciągnąć, aż poczuje się dobrze. A kiedy skorupa jest ładna i cienka, połóż ją na naoliwionej blasze do pieczenia lub patelni do pizzy.
Skropić trochę oliwy z oliwek na ciasto i rozprowadzić go palcami. Bardzo lekko posypać trochę soli na skórce.Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Uzupełnij skórkę wybranymi dodatkami. Następnie piec przez 15 do 17 minut, lub aż skorupa będzie złoty kolor i polewy są bąbelkowe.