Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem
Karmelizowana brukselka z żurawiną i boczkiem może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 10. Na 1,41 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, sól, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Boże Narodzenie. 202 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Boczek pieczony brukselka z żurawiną, Smażona brukselka z boczkiem i żurawiną, oraz Brukselka z boczkiem, żurawiną i orzechami pekan dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku, na dużym ogniu, doprowadzić wodę do wrzenia. Obficie posolić wodę i dodać brukselkę. Gotować kiełki, aż osiągnie średnią kruchość, około 8 do 10 minut.
W międzyczasie w dużym rondlu na średnim ogniu podsmaż boczek, aż będzie chrupiący, od czasu do czasu mieszając.
Boczek wyjąć z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Boczek pokruszyć i odstawić.
Na patelni pozostawić tłuszcz z boczku, dodać czerwoną cebulę i 3 łyżki masła.
Saute aż cebula są przezroczyste, o 2 do 3 protokół. Wymieszać z Czerwonym octem winnym i brązowym cukrem i gotować, aż płyn jest lekko zmniejszona, o 5 protokół.
Brukselkę odcedzić z wody i dodać do patelni z cebulą. Wymieszać do okrycia i dodać pozostałą 1 łyżkę masła. Wymieszać z boczkiem i żurawiną. Doprawić solą i świeżo popękanym czarnym pieprzem, do smaku i przelać do miski do serwowania.