Karmazynowe Gruszki
Karmazynowe gruszki mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 97 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 13 godzin i 45 minut. Ten przepis od Betty Crocker ma 6 fanów. Mieszanka cukru, soku z cytryny, gruszek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Karmazyn Jeffersona, Coleslaw Karmazynowy, oraz Karmazynowy Ryż.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350ºF.
Wymieszaj cukier, wodę i sok z cytryny w 2-ćwiartkowej zapiekance, aż cukier się rozpuści.
Gruszki obrać (nie rdzewieć ani nie usuwać łodyg).
Pokrój plasterek od spodu każdej gruszki, aby stała pionowo po podaniu. Ułóż gruszki w zapiekance, obracając gruszki, aby pokryć mieszaniną cukru.
Przykryć i piec 45 do 60 minut lub aż gruszki będą miękkie po przekłuciu widelcem. Ostrożnie usuń gruszki; wlej mieszaninę cukru z zapiekanki i wyrzuć. Gruszki zastąp w zapiekance. Maliny rozgnieść i osuszyć na sicie na gruszkach. Gruszki obłożyć syropem malinowym. Fajne 30 minut.
Przykryć i przechowywać w lodówce około 12 godzin, obracając gruszki od czasu do czasu, aby równomiernie pokryć syrop malinowy. Aby służyć, umieść gruszki pionowo w daniach deserowych.
Na każdą gruszkę wlać syrop malinowy.