Kardamonowe ciasto ze śmietaną w doniczce
Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 517 kalorii, 27g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę, mąkę, nieszkliwiony garnek z terakoty i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Gofry Z Kwaśną Śmietaną Kardamonową, Gofry Z Kwaśną Śmietaną Kardamonową, oraz Gofry Z Kwaśną Śmietaną Kardamonową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć garnek wodą z mydłem i dobrze wysuszyć. Linia garnek z gotowania pergamin: Push centrum pergamin do garnka, a następnie naciśnij na zewnątrz, aby dopasować kontury garnka; bend krawędzie pergamin na zewnątrz na krawędziach garnka.
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubić masło i cukier, aż będą puszyste.
Dodać jajka i ubić do dobrze wymieszanego. Mikser przekręcić na średni i ubić w kwaśnej śmietanie.
W innej misce wymieszaj mąkę, rodzynki, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i kardamon.
Dodać do mieszaniny masła i ubić na średniej prędkości, aż dobrze wymieszane. Zeskrobać ciasto do garnka wyłożonego pergaminem.
Migdały posypać równomiernie na wierzch.
Ustawić ciasto w dolnej trzeciej (ale najlepiej nie na dolnym poziomie) pieca regularnego lub konwekcyjnego 300. Jeśli musisz ustawić garnek na dolnym poziomie, aby pasował, umieść na odwróconej płytkiej patelni do pieczenia, aby lekko podnieść ciasto, aby dno nie stało się zbyt brązowe. Jeśli pergamin dotyka górnej części piekarnika, złóż dalej na krawędziach garnka.
Piec, aż długi drewniany szpikulec włożony do środka ciasta wyjdzie czysty, 1 1/2 do 1 3/4 godzin.
Schłodzić ciasto w garnku na stojaku przez 15 do 20 minut, a następnie podnieść z garnka i ustawić pionowo na stojaku. Schłodzić co najmniej 1,5 godziny dłużej. Do prezentacji, powrót ciasto do garnka. Aby służyć, podnieś ciasto z garnka, obrać pergamin i pokroić w kliny.