Kardamon Szkliwiony Klonem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Klon Glazed kardamon Twistów spróbować. Ten wegetariański przepis służy 24 i kosztuje 32 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mleko, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Klon I Kardamon Szkliwione Marchewki, Klonowe Twisty, oraz Domowe Twisty Klonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce stojącego miksera lub innej dużej miski, drożdże wymieszać w 1/4 szklanki ciepłej (11
Odstawić do spienienia, o 10 minut. Drewnianą łyżką, wymieszać z cukrem, mlekiem i jajkami (lub ubić z mocowaniem wiosła); wymieszać lub ubić w 2 3/4 szklanki mąki, soli i kardamonu (ciasto będzie miękkie i lepkie). Wymieszać lub ubić w maśle, kilka kawałków na raz, aż dobrze włączone.
W przypadku korzystania z miksera: nadal ubijać przy średniej-niskiej prędkości, aż ciasto ciągnie się z boków miski, 4 do 5 minut; dodać do 1/4 szklanki więcej mąki, jeśli to konieczne. Zeskrobać ciasto w dół, jeśli czołga się trzepak lub boki miski.
Usuń trzepak i wyczyść skrobak. Zeskrobać ciasto na dobrze posmarowaną mąką deskę i krótko zagnieść, aby połączyć.
W przypadku ręcznego mieszania: zeskrobać ciasto na lekko posypaną mąką deskę i zagniatać do uzyskania gładkości i aksamitności, około 5 minut, dodając więcej mąki, aby zapobiec przyklejeniu.
Powrót do miski, przykryć folią i odstawić w ciepłym miejscu, aż ciasto podwoi się, 1 1/2 do 2 godzin.
Zeskrobać ciasto na lekko posypaną mąką deskę i delikatnie nacisnąć, aby wydalić powietrze. Podzielić na 24 równe części. Z mąką ręce, podzielić każdy kawałek na pół. Uformuj każdą połowę w linę o długości około 4 cali i grubości 1/2 cala. Skręć dwie liny razem, szczypanie kończy się razem.
Umieść skręty o 1 cal od siebie na mące blachy do pieczenia i przykryj folią.
Niech wzrosną, aż prawie dwukrotnie w wielkości, o 30 minut.
W międzyczasie napełnij elektryczną frytkownicę do linii napełniania lub wlej około 4 cale oleju do miski o pojemności 5 do 6 litrów i podgrzej do 37
Za pomocą szerokiej szpatułki delikatnie wsuń dwa skręty w olej, jeden po drugim. Gotować, obracając raz, aż złoty kolor z obu stron, w sumie około 3 minut. Łyżką szczelinową przełożyć na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Powtórz, aby usmażyć Pozostałe skręty.
Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, zanurzyć górną połowę ciepłych skrętów w Klon glazury.
Umieść na talerzu lub stojaku i odstaw do momentu ustawienia glazury, około 2 minut.
Glazura Klonowa: w misce wymieszaj 1 szklankę cukru pudru, 1/2 szklanki syropu klonowego i 1 łyżkę mleka na gładką masę.