Kardamon imbirowy oeufs à la Neige
Kardamon imbirowy oeufs à la Neige to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka mleka, cukru, mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Oeufs a la Neige, Pływająca wyspa (Oeufs a la Neige), oraz Herbata Imbirowa Kardamonowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dno małej 4-stronnej blachy z pergaminem.
Oddzielić 2 jajka; w dużej misce umieścić żółtka, a w drugiej białka.
Do żółtek dodać całe jajko.
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą miksera elektrycznego, aż utrzymają miękkie szczyty.
Dodaj 1/2 szklanki cukru w wolnym strumieniu, ubijając ze średnią prędkością, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
Tymczasem przynieś mleko do nagiego gotowania na wolnym ogniu z imbirem i kardamonem w szerokiemu ciężkiemu garnkowi na średnim ogniu.
Upuść 4 duże dollops ubite białka do mleka i kłusować na wolnym ogniu, obracając raz, 4 protokół.
Przełożyć łyżką szczelinową do wyłożonej patelni (mleko rezerwowe).
Pozostałe 3 łyżki cukru, skrobi kukurydzianej i soli wymieszać z żółtkiem.
Dodać gorące mleko w wolnym strumieniu, ubijając do włączenia, a następnie powrócić do garnka. Gotować, często mieszając, aż zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 77°. przecedzić przez sito o drobnych oczkach do czystej miski. Wymieszać wanilią.
Krem szybko schłodzić, ustawiając miskę w kąpieli lodowej i mieszając od czasu do czasu, około 20 minut. Chochle do 4 misek i umieścić bezę w każdej.