Kardamon imbirowy oeufs à la Neige

Kardamon imbirowy oeufs à la Neige
Kardamon imbirowy oeufs à la Neige to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Ten przepis służy 4 i kosztuje 63 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 265 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka mleka, cukru, mielonego kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Oeufs a la Neige, Pływająca wyspa (Oeufs a la Neige), oraz Herbata Imbirowa Kardamonowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dno małej 4-stronnej blachy z pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
2
Oddzielić 2 jajka; w dużej misce umieścić żółtka, a w drugiej białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Do żółtek dodać całe jajko.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
żółtko Jajażółtko Jaja
4
Ubij białka ze szczyptą soli za pomocą miksera elektrycznego, aż utrzymają miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
5
Dodaj 1/2 szklanki cukru w wolnym strumieniu, ubijając ze średnią prędkością, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
6
Tymczasem przynieś mleko do nagiego gotowania na wolnym ogniu z imbirem i kardamonem w szerokiemu ciężkiemu garnkowi na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
ImbirImbir
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Upuść 4 duże dollops ubite białka do mleka i kłusować na wolnym ogniu, obracając raz, 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
8
Przełożyć łyżką szczelinową do wyłożonej patelni (mleko rezerwowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
9
Pozostałe 3 łyżki cukru, skrobi kukurydzianej i soli wymieszać z żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Dodać gorące mleko w wolnym strumieniu, ubijając do włączenia, a następnie powrócić do garnka. Gotować, często mieszając, aż zgęstnieje i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 77°. przecedzić przez sito o drobnych oczkach do czystej miski. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
SitoSito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
GarnekGarnek
11
Krem szybko schłodzić, ustawiając miskę w kąpieli lodowej i mieszając od czasu do czasu, około 20 minut. Chochle do 4 misek i umieścić bezę w każdej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
12
Posypać orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
OrzechyOrzechy
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia3
Magazyn