Kardamon Gruszkowy Clafoutis
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj gruszkowego kardamonu Clafoutis. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 183 kalorie. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekolada Kardamon Śliwki Clafoutis, Gruszka Clafoutis, oraz Gruszka Clafoutis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj 9-calowy talerz ciasta masłem. Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej do 191°. Wrzuć gruszkę pokrojoną w plasterki sokiem z cytryny i umieść plasterki gruszki w nakładającym się wzorze w wysmarowanym naczyniu na ciasto.
Ubij razem jajka, cukier, mleko, śmietanę i wanilię, aż wszystkie składniki zostaną dobrze włączone. W osobnej misce wymieszać mąkę sól i kardamon.
Mieszankę mąki ubić do mieszaniny jaj, ubić przez 5 minut, aż ciasto będzie gładkie, a następnie odstawić na 10 minut.
Wlać ciasto na plasterki gruszki i wstawić do piekarnika.
Piec, aż ciasto jest dmuchany i brązowy i tester ciasto lub wykałaczka włożona do środka wychodzi czysty, o 30 protokół.
Ostudzić lekko i podawać.