Karczochy Nadziewane pancettą i pietruszką
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Karczochy Nadziewane Pancettan i pietruszka może być niesamowite przepis spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.52 za porcję. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 8G białka, oraz 19g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz karczochy, cytryny, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Penne z karczochami, pancettą i tymiankiem, Pieczone Ziti z cukinią, karczochami i pancettą, oraz Brukselka z kasztanami, Pancettanem i pietruszką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyciśnij sok z 1 cytryny do dużej miski zimnej wody; dodaj 2 połówki cytryny.
Odciąć łodygę off 1 karczoch; wyciąć łodygę na 1/4-cala-grube rundy.
Umieścić rundy w wodzie cytrynowej. Zaczynając od podstawy karczocha, odchylić zewnętrzne liście do tyłu; oderwać się tam, gdzie liście łamią się naturalnie, pozostawiając delikatne żółto-zielone liście przymocowane. Używając obieraczki do warzyw, przycinaj Na Zewnątrz bazy, aż nie pozostaną ciemnozielone obszary. Przetrzyj pokrojone powierzchnie pozostałymi połówkami cytryny.
Odciąć górną połowę karczocha. Wyciągnij fioletowo zakończone liście od środka. Używając łyżki, wyjmij włókniste Dławiki.
Umieść karczoch w wodzie cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami.
Osuszyć karczochy i łodygi.
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj karczochy i rundy łodygi. Gotować, aż karczochy są złote, o 4 minut na stronie.
Przenieść rundy macierzystych do małej miski.
Pancetta i pietruszka wymieszać w misce; łyżką do karczochów.
Mżawka 1 łyżka oleju na karczochy w patelni.
Dodać 2/3 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Przykryć; gotować karczochy na średnim ogniu, aż płyn do gotowania zmniejszy się o około połowę, około 25 minut.
Dodać rund łodygi; gotować około 2 protokół.
Podawać karczochy otoczone rund macierzystych i gotowania cieczy.
* Pancetta, włoski boczek utwardzony w soli, jest dostępny na włoskich rynkach i w niektórych sklepach z artykułami spożywczymi.