Karczochy na parze z sosem cytrynowym
Karczochy na parze z sosem cytrynowym to bezglutenowy, bezmleczny i pełen 30 dodatków dodatek. Ten przepis służy 6 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 42 g tłuszczu i łącznie 443 kalorie. Za 1,31 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Mieszanka karczochów, sosu pieprzowego, majonezu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 41%. Podobne przepisy to Karczochy gotowane na parze z cytryną, Karczochy gotowane na parze z masłem czosnkowo-cytrynowym i Karczochy gotowane na parze z Aioli cytrynowo-czosnkowym.
Instrukcje
Umieść karczochy do góry nogami w koszyku do gotowania na parze; umieść kosz w rondlu nad 1-centymetrową ilością wrzącej wody. Przykryj i gotuj na parze przez 25-35 minut lub do miękkości.
W małej misce wymieszaj majonez, sok z cytryny, sól i sos z ostrego pieprzu. Przykryj i przechowuj w lodówce.