Karczochy Caponata: Caponata di Carciofi
Karczochy Caponata: Caponata di Carciofi może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka soli i pieprzu, marchew, oliwki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Caponata, Caponata, oraz Caponata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Używając noża do chleba, ostrożnie odetnij końcówki karczochów, usuń wszystkie twarde zewnętrzne liście, a za pomocą noża do parkowania obrać podstawę.
Pokrój każdy karczoch na ćwiartki i usuń dławik, a także wszelkie kłujące końcówki, które mogły powstać na wewnętrznych liściach.
Umieścić w wodzie z sokiem z cytryny.
Pokrój każdą z tych ćwiartek na połówki, aby zrobić kliny.
W średnim rondlu podgrzać 4 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, dodać cebulę, marchew, oliwki, kapary, chiles i odsączone karczochy. Doprawić solą i pieprzem. Wrzuć do karmelizacji.
Dodaj więcej oliwy z oliwek, doprawić, dodać pastę pomidorową i niech składniki bąbelki szybko.
Dodaj anchois. W ciągu ostatnich 5 minut dodaj pomidory.
Dodać ocet winny czerwony i cukier i zmniejszyć 1 minutę.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej z sałatką