Karczochy
Karczochy może być dobry przepis, aby rozszerzyć swoje pole receptury przystawki. Ten przepis służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 31 kalorii. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Spróbuj Karczochy, Bruschetta z karczochami, oraz Nadziewane Karczochy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 quart zimnej wody i soku z cytryny w dużej misce. Pracując z 1 karczochem na raz, odchylić zewnętrzne liście, aż oderwą się blisko podstawy i wyrzucić kilka kolejnych warstw liści w ten sam sposób, aż odsłonięte liście będą bladozielone u góry i bladożółte u podstawy.
Odciąć liście równo z wierzchołkiem podstawy i odciąć cienki plasterek od końca łodygi, aby odsłonić świeży przekrój. Wykończ ciemnozielone włókniste części od podstawy i łodygi karczocha, uważając, aby nie zerwać łodygi.
Przetrzyj karczoch na połówki cytryny. Ćwiartka wzdłuż i usunąć rozmyte centrum i wszelkie fioletowe liście. Umieścić w misce z wodą cytrynową.
Przygotuj miskę lodu i zimnej wody.
Odcedzić karczochy i gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą do miękkości, o 10 protokół.
Odcedzić i przenieść do lodowatej wody do ostygnięcia.
* Karczochy można gotować 2 dni wcześniej i schładzać w szczelnych plastikowych torebkach z papierowymi ręcznikami, aby wchłonąć nadmiar wilgoci. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.