Karczoch, Kurka i Cipollini Sauté
Karczoch, Kurka, i Cipollini Sauté może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 185 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,73 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś groszek cukrowy, pieprz, cebulę cipollini i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karczoch i groch Sauté, Karczoch Kurczak Saute, oraz Stek Z Karczochem I Papryką Wiśniową Sauté dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wodę i 2 łyżki soku. Pracując z jednym karczochem na raz, wyginaj zewnętrzne zielone liście karczochów, pstrykając u podstawy, aż osiągną jasnozielone liście. Trim około 1/4 cala od góry karczocha.
Odciąć łodygę karczocha w granicach 1/4 cala podstawy; łodygę obrać.
Karczoch przeciąć na pół pionowo.
Połówki karczocha umieścić w wodzie cytrynowej. Powtórz z pozostałymi karczochami. Odstawić.
Stopić 1 1/2 łyżeczki masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować przez 3 minuty lub aż cebula zacznie brązowieć, mieszając od czasu do czasu.
Cebulę wyjąć z patelni i odstawić.
Dodaj pozostałe 1 1/2 łyżeczki masła i oleju do patelni, mieszając, aż masło się rozpuści.
Dodaj szalotki, grzyby, i czosnek; smażyć 1 1/2 protokół lub aż szalotki są miękkie.
Dodać cebulę i wino; gotować przez 3 minuty lub aż wino prawie wyparuje.
Osuszyć karczochy. Wymieszać karczochy i groch do mieszanki cebuli; gotować 3 minut lub aż karczochy są miękkie.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałe 1 1/2 łyżeczki soku, pietruszki, soli i pieprzu.