Karaibskie Ciasto Ananasowe
Karaibskie ciasto ananasowe może być tylko Ameryka Środkowa przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 98 centów za porcję. Jest ona dostarczana przez Betty Crocker. Ten przepis jest lubiany przez 29 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, skracanie, pokrojony ananas i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 39%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Karaibska Kanapka Z Szynką I Ananasem, Karaiby Wieprzowina Z Ananasem, oraz Karaiby kurczak i ananas dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej szklanej lub plastikowej misce wymieszaj ananasa, 1 szklankę cukru i rum do wymieszania. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny.
W średniej misce, wymieszać 2 szklanki mąki i soli.
Pokrój w skracaniu, używając blendera do ciast (lub przeciągając 2 noże stołowe przez składniki w przeciwnych kierunkach), aż cząstki będą wielkości małego groszku.
Posypać zimną wodą, 1 łyżkę na raz, podrzucając widelcem, aż cała mąka zostanie zwilżona i ciasto prawie oczyści bok miski (w razie potrzeby można dodać 1 do 2 łyżeczek więcej wody).
Zbierz ciasto do kuli. Podzielić na pół; uformować na 2 spłaszczone rund na lekko posypanej mąką powierzchni. Owinąć w folię; przechowywać w lodówce około 45 minut lub aż ciasto jest twarde i zimne, ale giętkie. Dzięki temu skracanie staje się lekko jędrne, co sprawia, że upieczone ciasto jest bardziej łuszczące się. Jeśli dłużej przechowywać w lodówce, niech ciasto lekko zmięknąć przed walcowanie.
Piekarnik rozgrzać do 425ºF. Z mąką wałek do ciasta, rolki 1 ciasto okrągłe na okrągłe 2 cale większe niż do góry nogami 9-calowy szklany talerz pie. Złożyć ciasto na cztery części; umieścić w talerzu ciasta. Rozłóż i ułóż na płycie, mocno naciskając na dno i bok.
Odcedzić ananasa, rezerwując sok. Łyżka ananasa do wyłożonego ciastem talerza ciasta. W rondlu 1-quart, wymieszać 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki mąki, cynamon i gałkę muszkatołową. Wymieszać w 1/2 szklanki zarezerwowanego soku (rezerwa pozostałego soku).
Podgrzać do wrzenia, stale mieszając. Zagotować i wymieszać 1 minutę; zdjąć z ognia. Wymieszać z masłem.
Polej ananasem. Trim zwisające krawędzi ciasta 1 cal od krawędzi płyty pie.
Drugą rundę ciasta rozwałkować na 10-calową okrągłą.
Pokrój okrągłe paski na 1/2 cala.
Umieścić 6 pasków na nadzieniu. Aby uzyskać górną kratę, splot poprzeczny pasek przez środek, najpierw składając co drugi pasek w drugą stronę. Kontynuuj tkanie kraty, składając z powrotem alternatywne paski przed dodaniem każdego poprzecznego paska, aż krata zostanie zakończona. Wykończenia końców pasków. Fold przycięte krawędzi dolnej skorupy nad końcami pasków, budując wysoką krawędź; uszczelnienie i flet. Okryj krawędź 3-calowym paskiem folii, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu podczas pieczenia.
Piec 35 do 45 minut lub aż skorupa jest brązowy i wypełnienie jest bąbelkowy, usunięcie folii na ostatnie 15 minut pieczenia.
W średniej misce ubić serek z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, stopniowo dodając 1/4 szklanki plus 2 łyżki zarezerwowanego soku ananasowego, aż będzie gładki i kremowy.