Kapusta smażona i Maca Farfel ' Spaeztle
Kapusta smażona i Maca Farfel ' Spaeztle to bezmleczne przystawka. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 161 kalorii, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 62 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka kapusty, tłuszcz z kurczaka, Maca farfel i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Budyń Maca Farfel, Farsz Maca Farfel, oraz Rozjaśniona Maca Brei aka smażona Maca dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce do mieszania ubić jajka i 1/4 łyżeczki soli.
Dodać farfel i wrzucić go dobrze w jajku, aby dokładnie obtrzeć macę.
Rozprowadzić farfel na blasze do pieczenia i umieścić w piekarniku 177° na 45 minut, lub do złotej opalenizny, usuwając go po 15 minutach i oddzielając macę, rozbijając ją w garściach. Maca może być zbyt gorąca, aby poradzić sobie, więc być może będziesz musiał pozwolić jej ostygnąć kilka minut, aby to zrobić. Podczas oczekiwania należy zamknąć drzwi piekarnika. Być może będziesz musiał to zrobić dwa razy, po kolejnych 15 minutach. Celem jest oddzielenie każdego kawałka Macy pokrytej jajkiem.
Kiedy Maca zostanie upieczona, odłóż na bok. Lub przygotować nawet dzień wcześniej: suszony farfel przechowywać w temperaturze pokojowej w zakrytej misce.
Pokrój głowę kapusty na pół i wytnij twardy rdzeń. Kapustę rozdrobnić tak drobno, jak to możliwe. Dobrze spłukać w durszlaku, a następnie dobrze wysuszyć.
Cebulę obrać, przeciąć na pół przez końce korzeni, a następnie pokroić w cienkie plasterki.
W 12-calowej lub większej patelni, podgrzać tłuszcz z kurczaka lub masło.
Dodać kapustę i cebulę, doprawić 1/2 łyżeczki soli, dobrze wrzucić, następnie gotować na średnim ogniu, podrzucając regularnie, aż kapusta zwiędnie, zmięknie i opali się, co najmniej 30 minut. Po zakończeniu, odstawić na patelni.
Aby ugotować farfel, doprowadzić duży garnek z wodą do toczącego się wrzenia, lekko posolić wodę, a następnie gotować farfel przez 5 minut.
Farfel połączyć z kapustą i wymieszać na średnim ogniu, przyprawiając do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Podawać na gorąco. (Całe danie można przygotować, schłodzić i schłodzić. Podgrzać—nawet kilka dni później-na suchej patelni (nie trzeba dodawać więcej tłuszczu).