Kapusta Po Kimchi
Kapusta w stylu Kimchi może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 32. Na 23 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 13 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sambal oelek, zieloną cebulę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Kapusta Kimchi, Kimchi Z Kapusty Koreańskiej, oraz Kimchi z kapusty Napa i marchwi.
Instrukcje
Rezerwa 1/2 łyżeczki soli; odstawić.
Kapustę umieścić w dużej misce; pozostałą sól posypać kapustą, posypując między liśćmi. Ważyć kapustę z mniejszą miską wypełnioną puszkami.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 godziny; odcedzić. Kapustę dokładnie opłukać pod zimną wodą; odcedzić.
Usunąć liście kapusty z rdzenia; wyrzucić rdzeń.
Połącz zarezerwowane 1/2 łyżeczki soli, cebuli i pozostałych składników w średniej misce.
Rozłóż mieszaninę rzodkiewki na liściach kapusty; ułóż liście warstwami w szczelnym pojemniku 1-quart, naciskając liście, aby skompresować mieszaninę. Górne liście z pozostałą mieszaniną rzodkiewki. Przykryć i przechowywać w lodówce 1 tydzień. Przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do 2 tygodni.