Kapusta Koora
Przepis na Kapustę Koora można przygotować w około 30 minut. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis zawiera 214 kalorii, 4 g białka i 15 g tłuszczu na porcję. Za 81 centów za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Ten przepis z Allrecipes ma 18 fanów. Udaj się do sklepu i kup nasiona gorczycy, kapustę, liście curry i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 78%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Methi Dal | Menthi Koora Pappu, seksowna kapusta (+ sajgonki z marchewką i kapustą z kolendrą i limonką) oraz sajgonki z kapustą (+ sajgonki z marchewką i kapustą z kolendrą i limonką).
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu; na gorącym oleju podsmaż czerwoną papryczkę chili, urad dal, chana dal i nasiona gorczycy. Gdy urad dal zacznie się rumienić, dodaj liście curry i proszek asafetida; zamieszać.
Dodaj zieloną papryczkę chili i kontynuuj gotowanie jeszcze 1 minutę. Wmieszaj kapustę i groszek do mieszanki; sezon z solą; gotuj i mieszaj, aż kapusta zacznie więdnąć, ale pozostanie nieco chrupiąca, około 10 minut. Do mieszanki wrzucić wiórki kokosowe i smażyć jeszcze 2 minuty.