Kantalupa w galarecie portowej
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $1.1 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 138 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz wodę, żelatynę, naprężony sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa z kantalupy z syropem Porto i pancettą, Galaretka Cantaloupe: Slow Cooker Easy, oraz Owacja Na Stojąco: Słodkie Czekoladowe Babeczki Portowe, Syrop Redukujący Wino Portowe, Nadzienie Z Kremu Malinowego Fraiche, Francuski Mus Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu posypać żelatynę nad wodą i niech zmiękczyć 1 minutę.
Podgrzać mieszaninę żelatyny na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Dodać cukier i Port i dusić, mieszając od czasu do czasu, 3 protokół.
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać sokiem z cytryny. Chłodzić Port żelatyny do temperatury pokojowej.
Nasienie kantalupy i pokroić w kliny o grubości 1/4 cala. Wyrzucić skórkę i pokroić tyle klinów w poprzek na kawałki 1/4 cala, aby odmierzyć 1 filiżankę. Podziel melona między cztery 3/4 szklanki ramekins lub miseczki i wlać Port żelatyny nad nim. Schłodzić galaretki, przykryte, aż do Ustawienia, co najmniej 6 godzin i do 1 dnia.