Kansas City Spareribs
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj żeberek w Kansas City. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje $4.1 za porcję. Jedna porcja zawiera 1530 kalorii, 81g białka, oraz 120 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz cayenne, grubą sól, mielony pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kansas City Mud Pie, Kansas City Dry Rub, oraz Kansas City Rub.
Instrukcje
Wymieszaj brązowy cukier, paprykę, grubą sól, czarny pieprz, cebulę w proszku i pieprz cayenne w małej misce na suche rub.
Posypać 2/3 szklanki suchego wcierać całą żeberka. Żebra przykryć folią; przechowywać w lodówce na noc. Przykryć pozostałą suchą warstwę; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Rozpakować przyprawione żeberka; posypać połową pozostałej suchej masy.
Pozostawić żeberka w temperaturze pokojowej przez 30 minut.
Zgodnie z instrukcjami producenta i przy użyciu naturalnego węgla bryłowego i 1/2 Puchar odsączone wióry dla palacza lub 1 Puchar do grilla (patrz ramka po prawej stronie), rozpalić ogień i doprowadzić temperaturę palacza do 93°. do225. lub grilla do275. do300. Ułóż żeberka na stojaku w palacza lub grilla. Przykryć i gotować żeberka 2 godziny, obracając od czasu do czasu.
Dodaj więcej węgla drzewnego w razie potrzeby, aby utrzymać temperaturę i więcej odsączonych zrębków (1/2 szklanki dla palacza lub 1 szklanki do grilla z każdym dodatkiem), aby utrzymać poziom dymu.
Żeberka posypać równomiernie całym pozostałym suchym masażem. Przykryć i gotować 1 godzinę 15 minut.
Żeberka obficie posmarować sosem barbecue. Kontynuuj gotowanie, aż mięso będzie bardzo miękkie i brązowe, o 30 minut dłużej. Utrzymuj temperaturę, dodając więcej węgla drzewnego; utrzymuj poziom dymu, dodając więcej osuszonych wiórów hickory w razie potrzeby.
Żeberka przełożyć na duży talerz.
Pokroić żebra między kościami w pojedyncze żebra i podawać natychmiast.