Kanapki z językiem i musztardą
Przepis na Kanapki z językiem i musztardą można przygotować w około 2 godziny i 35 minut. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten przepis bez nabiału zawiera 402 kalorie, 24 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 osobom. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Ten przepis z Allrecipes wymaga ozora wołowego, gruboziarnistej musztardy, soli i chleba żytniego. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 43%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Butcher: Jak zrobić język wołowy na kanapki, Cemitas de Lengua (kanapki z językiem meksykańskim) i Kanapki z musztardą i indykiem.
Instrukcje
Opłucz język wołowy i włóż do dużego garnka. Zalać wodą, dodać sól i posiekaną cebulę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 do 4 godzin lub do momentu, aż język będzie miękki.
Wyjmij język z płynu do gotowania i odłóż na bok, aż ostygnie na tyle, że będzie można go chwycić.
Przetnij twardą zewnętrzną skórkę i obierz ją. Odetnij tłuszcz lub chrząstki u nasady języka. Pokrój język w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala.
Bochenek chleba żytniego przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż niewielką ilość miękkiego wnętrza.
Na każdą połówkę nałóż musztardę.
Połóż cebulę i plasterki języka na dolnej połowie chleba, nałóż drugą połówkę i pokrój w osobne kanapki.