Kanapka z jajkiem sadzonym i awokado
Smażone jajko i kanapka z awokado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 770 kalorii. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jeśli masz awokado, sól, liście pietruszki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać serek można śledzić to danie główne z Kliny Deserowe Z Serem Śmietankowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Kanapka z jajkiem smażonym i awokado, Kanapka śniadaniowa z dżemem bekonowym z jajkiem sadzonym i awokado, oraz Dżem z boczku i awokado kanapka z grillowanym serem z jajkiem sadzonym.
Instrukcje
Na małej patelni, gotować boczek na średnim ogniu, aż chrupiące.
Wyjąć z patelni i osuszyć na ręcznikach papierowych.
Spuścić smar z patelni, rezerwując 1 łyżkę stołową.
Masło rozłożyć na każdej stronie chleba.
Miejsce 4 kromki chleba, masło side down, na patelni na średnim ogniu. Odwróć chleb i tost z drugiej strony.
Usuń do serwowania talerzy.
W małej misce dodaj serek, pietruszkę i zieloną cebulę.
Rozprowadzić na 1 stronie każdego plastra tosta.
W tej samej małej patelni, smażyć jajka w zarezerwowanym tłuszczu boczku na średnim ogniu. Rozwal żółtka i odwróć.
Każde jajko ułożyć na 2 kawałkach tostów. Przykryj każde jajko 2 plastrami boczku, 2 plastrami pomidora i 2 plastrami awokado. Wierzch z innym kawałkiem tosta i podawać natychmiast.