Kanapka Falafel Lniany
Kanapka Falafel lniany może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.63 za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 14g białka, oraz 11g tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ząbki czosnku, białko jaja, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kanapka Falafel Pita, Pieczona Kanapka Falafel, oraz Kanapka Falafel z sosem jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1/3 szklanki siemienia lnianego w blenderze lub czystym młynku do kawy i przetwarzaj do zmielenia, aby zmierzyć 1/2 szklanki mączki lnianej; odstaw mączkę lnianą na bok.
Ciecierzycę odcedzić na misce, rezerwując płyn.
W blenderze umieścić ciecierzycę, czosnek i 1 łyżkę stołową płynu; pulsować 5 razy lub do grubo posiekanego.
Dodać mączkę lnianą, natkę pietruszki i kolejne 5 składników (Pietruszka przez paprykę czerwoną); pulsować tylko do momentu połączenia mieszanki. Podzielić mieszaninę ciecierzycy na 8 równych porcji, kształtując każdy w 1/2-cala grubości patty.
Połączyć bułkę tartą i 1 łyżkę siemienia lnianego w płytkim naczyniu. Kotleciki zanurzyć w białku jaja; pogłębiać w mieszaninie bułki tartej.
Rozgrzać olej na dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać paszteciki; gotować 5 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Linia każda pół pita z liściem sałaty; wypełnić każdą pół pita z 1 patty i około 3 łyżki posiekanej sałatki śródziemnomorskiej. Na wierzchu po 1 łyżce jogurtu.
(Łącznie z sałatką śródziemnomorską)