Kamienne Kraby Doniczkowe
Kamienne kraby Potstickers może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 241 kalorii, 14g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oleju z orzeszków ziemnych, białko jaja, liście kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Niewiele osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 61%, to danie jest solidne. Spróbuj Kamienny Krab z sosem musztardowym, Homar i kamienny Krab Enchilado, oraz Sosy Do Zanurzania Krabów Kamiennych dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić sos do zanurzania: w małej misce połączyć ocet, sos sojowy, olej sezamowy i imbir. Odstawić i pozwolić smaki rozwijać.
W średniej misce ubić białko jaja, ocet i olej sezamowy; doprawić solą i pieprzem.
Dodaj imbir, szalotka, szalotka, i kolendra. Wybierz kraba, aby usunąć wszelkie zabłąkane kawałki skorupy i rozbić duże kawałki. Złóż mięso kraba do mieszaniny białka jaja.
Umieść 1 łyżkę mieszanki krabów na środku opakowania wonton. Zwilż krawędzie wodą i złóż na pół, aby uzyskać kształt półksiężyca. Pleat krawędzi między palcami, co około 4 lub 5 plis. Powtórz z pozostałym nadzieniem i owijkami.
W średniej wielkości, płaskie dno patelni, ciepła 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych na średnim ogniu.
Dodajemy połowę pierogów, plisujemy do góry i smażymy przez 1-2 minuty, aż spód będzie złotobrązowy. Ostrożnie dodaj 1/4 szklanki wody do patelni, może się rozpryskać. Przykryć i parować pierogi przez 4 do 5 minut.
Zdejmij pokrywę i kontynuuj gotowanie, aż większość wody odparuje. Wyczyść patelnię i powtórz.
Podawać natychmiast z sosem zanurzeniowym.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Aubert Lauren Vineyard Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 139 dolarów za butelkę.
![Aubert Lauren Vineyard Chardonnay]()
Aubert Lauren Vineyard Chardonnay
Lauren Estate Chardonnay z 2011 roku zawsze przypomina hipotetyczną mieszankę vintage Sonoma Coast z białym burgundem. Ten 2011 Lauren jest naturalnie czysty z zielonymi odcieniami chlorofilu na krawędzi. Aromaty są klasyczne z niuansami cytrynowo-mineralnymi, suszoną gruszką, a nawet nutami przypominającymi zieloną herbatę. Wyraźne aromaty owoców i minerałów dają organiczne poczucie miejsca. Bukiet jest wielopłaszczyznowy z nutami jabłkowych wypieków i mokrych kamieni. W ustach wyczuwalna jest gliceryna, po której następuje struktura kwasowa występująca tylko u Lauren.Wino ma lekką mglistą klarowność, co pokazuje zaangażowanie Auberta w minimalizację interwencyjnej produkcji wina.