Kalosze Wołowe Gorgonzola
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj kaloszy wołowych Gorgonzola. Ten przepis zawiera 8 porcji z 738 kalorii, 51g białka, oraz 45 g tłuszczu każdy. Na 6,72 zł za porcję, ten przepis okładki 31% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka ząbków czosnku, ciasta francuskiego, koncentratu pomidorowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kalosze wołowe Mini z gorgonzolą, Kalosze wołowe z sosem winnym Gorgonzola & Madeira, oraz Kalosze Wołowe Mini @ Wołowina # SundaySupper podobnych receptur.
Instrukcje
Steki posypać 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Na dużej patelni brązowe steki w 2 łyżkach masła w partiach.
Wyjąć z patelni; lekko ostudzić i schłodzić do schłodzenia.
Na tej samej patelni smażyć grzyby i szalotki na pozostałym maśle do miękkości.
Dodać czosnek i pozostałą sól i pieprz; gotować 1 minutę dłużej.
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwiń każdy arkusz ciasta francuskiego na kwadrat 14.
Pokrój na cztery 6-1 / 2-in. kwadraty (użyj skrawków, aby w razie potrzeby wykonać ozdobne wycięcia).
Umieść 2 łyżki sera na środku każdego kwadratu; u góry 3 łyżki mieszanki grzybowej i stek. Lekko umyj krawędzie ciasta jajkiem. Przynieś przeciwległe rogi ciasta na stek; ściśnij szwy, aby szczelnie zamknąć.
Umieść stronę szwu w natłuszczonym 15-calowym. x 10 po. x 1-in. patelnia do pieczenia.
Wyciąć cztery małe szczeliny w górnej części ciasta. W razie potrzeby ułóż wycięcia na wierzchu.
Piec w temperaturze 425° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy ciasto będzie złotobrązowe, a mięso osiągnie pożądaną donalność (dla średnio rzadkich, termometr powinien odczytywać 145°; średni, 160°; dobrze zrobiony, 170°).
Tymczasem w dużym rondlu połączyć bulion i wino. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż płyn zmniejszy się o połowę, około 30 minut. Wymieszać z koncentratem pomidorowym i tymiankiem.
Podawać z kaloszami wołowymi.