Kalmary
Kalmary może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 240 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 22 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz sos koktajlowy, mąkę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest dobre. Podobne przepisy to Kalmary Wigilijne / Calamari in Umido per la Vigilia di Natale, Kalmary, oraz Kalmary.
Instrukcje
Pokrój ciała większych kałamarnic na 1/2-calowe pierścienie. Mniejsze kalmary powinny być smażone w całości. Upewnij się, że kałamarnica została wypłukana i poklepana tak sucho, jak to możliwe.
Umieść stojak z drutu na blasze do pieczenia i ustaw go w piekarniku.
Wlać olej na głębokość 3 cali w garnku lub piekarniku holenderskim, umieścić go na średnim ogniu i podgrzać do 36
Mąkę umieścić w płytkiej misce.
Gdy olej osiągnie 365, wrzuć kilka kawałków kałamarnicy do mąki i wrzuć do pełnego pokrycia. Otrząsnąć nadmiar mąki, następnie smażyć na gorącym oleju, aż lekko rumiane, o 3 protokół. Za pomocą sitka z siatki drucianej przenieś kałamarnicę do stojaka z drutu. Kontynuuj smażenie, zawsze utrzymując temperaturę i nie tłocząc garnka.
Podawać natychmiast, z sosem koktajlowym do zanurzenia, w razie potrzeby.