Kalarepa z czerwonej soczewicy i sałatka z kuskusem
Need a wegańskie danie główne? Curry czerwona soczewica kalarepa, i sałatka kuskus może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 455 kalorii, 18g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet winny, zieloną cebulę, kalarepę; liście i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sałatka Z Czerwonej Soczewicy, Kalarepy I Kuskusu, Sałatka Z Kalafiora, Czerwonej Soczewicy I Kuskusu, oraz Sałatka Z Kalarepy Z Soczewicy.
Instrukcje
Ubić biały ocet winny, curry i wyciśnięty czosnek w średniej misce do wymieszania. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek. Doprawić sos do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Gotuj soczewicę i liście kalarepy w ciężkim dużym rondlu z wrzącej osolonej wody, aż soczewica będzie ledwo miękka, ale nie zbyt miękka, około 6 minut.
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Doprowadzić 1 1/4 szklanki wody do wrzenia w tym samym rondlu; zdjąć z ognia.
Dodać 3 łyżki sosu, posypać solą, następnie wymieszać z kuskusem. Przykryć garnek i odstawić 5 minut.
Przenieść kuskus tomedium miski. Puszysty kuskus widelcem oddzielić ziarna i lekko ostudzić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tymczasem przenieś soczewicę do dużej miski.
Dodaj 1/2 szklanki dressing, pokrojona w kostkę cebula kalarepy i posiekaną zieloną cebulę; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ułóż liście szpinaku na dużym talerzu.
Szpinak skropić 2-3 łyżkami pozostałego dressingu.
Posypywaćlistki z solą i pieprzem. Mieszanka soczewicy w środku talerza na liściach szpinaku. Miętę wymieszać z kuskusem.Łyżka kuskusu wokół soczewicy i podawać z pozostałym sosem.
W porcji: 486 g kalorii, 20 g tłuszczu,13 g błonnika