Kalarepa z czerwonej soczewicy i sałatka z kuskusem

Kalarepa z czerwonej soczewicy i sałatka z kuskusem
Need a wegańskie danie główne? Curry czerwona soczewica kalarepa, i sałatka kuskus może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 455 kalorii, 18g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,38 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz ocet winny, zieloną cebulę, kalarepę; liście i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sałatka Z Czerwonej Soczewicy, Kalarepy I Kuskusu, Sałatka Z Kalafiora, Czerwonej Soczewicy I Kuskusu, oraz Sałatka Z Kalarepy Z Soczewicy.

Instrukcje

1
Ubić biały ocet winny, curry i wyciśnięty czosnek w średniej misce do wymieszania. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek. Doprawić sos do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Curry W ProszkuCurry W Proszku
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CzosnekCzosnek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Gotuj soczewicę i liście kalarepy w ciężkim dużym rondlu z wrzącej osolonej wody, aż soczewica będzie ledwo miękka, ale nie zbyt miękka, około 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić; spłukać pod zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Spuścić ponownie.
5
Doprowadzić 1 1/4 szklanki wody do wrzenia w tym samym rondlu; zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodać 3 łyżki sosu, posypać solą, następnie wymieszać z kuskusem. Przykryć garnek i odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Przenieść kuskus tomedium miski. Puszysty kuskus widelcem oddzielić ziarna i lekko ostudzić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KuskusKuskus
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Tymczasem przenieś soczewicę do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
9
Dodaj 1/2 szklanki dressing, pokrojona w kostkę cebula kalarepy i posiekaną zieloną cebulę; wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Zielona CebulaZielona Cebula
KalarepaKalarepa
10
Ułóż liście szpinaku na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak Dla NiemowlątSzpinak Dla Niemowląt
11
Szpinak skropić 2-3 łyżkami pozostałego dressingu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
12
Posypywaćlistki z solą i pieprzem. Mieszanka soczewicy w środku talerza na liściach szpinaku. Miętę wymieszać z kuskusem.Łyżka kuskusu wokół soczewicy i podawać z pozostałym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzpinakSzpinak
KuskusKuskus
SoczewicaSoczewica
MiętaMięta
13
W porcji: 486 g kalorii, 20 g tłuszczu,13 g błonnika
14
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn