Kalafior z szynką Serrano i pomidorem
Kalafior z szynką Serrano i pomidorem to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz cebulę, szynkę serrano, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Serowa Zapiekanka kalafiorowa niskowęglowodanowa z szynką, Salsa Pomidorowa-Serrano, oraz Salsa pomidorowa-serrano.
Instrukcje
Gotuj kalafior w dużym garnku z wrzącą osoloną wodąnietylko miękkie, 4 do 6 minut.
Dobrze spuścić w durszlaku, a następnie przenieść do dużej miski.
Podczas gdy wrze kalafior, gotować cebulę w oleju w 10-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 2 protokół.
Dodać pomidory i szynkę i gotować, mieszając często, aż po prostu ogrzewane przez, O 2 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać sok z cytryny i pietruszkę.
Mieszankę pomidorową zalać kalafiorem i wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Kalafior można pokroić na różyczki, a cebulę, pomidory i szynkę można pokroić 1 dzień wcześniej i schłodzić osobno w zamkniętych plastikowych torebkach.