Kalafior W Stylu Tandoori (Tandoori Gobhi)
Kalafior w stylu Tandoori (Tandoori Gobhi) może być tylko przystawka szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 82 kalorie, 4G białka, oraz 3G tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, jogurt mleczny, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kalafior Tandoori, Kurczak W Stylu Tandoori, oraz Kurczak W Stylu Tandoori.
Instrukcje
Aby przygotować kalafior, przynieś pierwsze 3 składniki do wrzenia w dużym rondlu.
Dodaj różyczki kalafiora; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 5 minut lub tylko do miękkości (nie przesmażyć).
Aby przygotować mieszankę przypraw, połączyć kardamon, goździki, cynamon, i liść laurowy w średniej patelni nonstick; gotować na średnim ogniu 2 minut lub aż tosty i pachnące.
Umieścić mieszaninę w młynku do kawy lub przypraw; proces aż do zmielenia.
Aby przygotować sos, rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; smażyć 8 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszać mieszaninę kardamonu, migdałów i kolejnych 5 składników (przez czosnek); gotować 2 minuty.
Zdjąć z ognia; lekko ostudzić.
Umieścić mieszankę cebuli i 1/3 szklanki wody w blenderze, i proces aż prawie gładkie, skrobanie boki blendera od czasu do czasu.
Umieścić mieszaninę cebuli na patelni; stopniowo mieszać w jogurcie. Gotować na małym ogniu 5 minut, często mieszając.
Umieść kalafior w płytkim naczyniu do pieczenia 2-quart; wlać mieszankę cebuli na kalafior, podrzucając do płaszcza.
Piec w 350 przez 20 minut lub aż dokładnie ogrzane i po prostu zaczyna brązowy.