Kalafior smażony Frittata z tymiankiem

Kalafior smażony Frittata z tymiankiem
Smażony kalafior Frittata z tymiankiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 291 kalorii. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka bułki tartej z 1 kawałkiem tostów, masło, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Papryka Pomarańczowa Frittata Ze Świeżym Tymiankiem, Frittata z pieczarkami, tymiankiem i serem Parmigiano, oraz Bakłażan smażony z miodem i tymiankiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
W 10-calowy, nonstick, patelnia dowód piekarnik, stopić 1 łyżka masła w oliwie z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
3
Dodać różyczki kalafiora, doprawić solą morską i gotować na dużym ogniu, bez mieszania, aż złoty kolor na dnie, o 2 protokół. Wrzucić różyczki kalafiora na patelni i gotować, aż złoty kolor i po prostu-przetargu, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać pokrojoną cebulę i 1 łyżkę masła i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 3 protokół. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego, dodać czosnek i gotować, aż zmięknie, o 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodaj pozostałą 1 łyżkę masła i obracaj patelnię, aby ją stopić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Tymczasem w dużej misce ubijamy jajka z 3/4 łyżeczki soli morskiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Wlać jajka na kalafior i gotować, bez mieszania, aż dno frittata jest tylko ustawić, O 2 protokół. Podnieś krawędzie frittaty i przechyl patelnię, aby niegotowana mieszanka jajek przedostała się pod spodem. Kontynuuj gotowanie frittaty, aż spód będzie złoty, a góra jest tylko lekko cieknąca, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy PełnoziarnisteKrakersy Pełnoziarniste
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Posypać bułkę tartą i tymianek na frittata i piec, aż jest tylko zestaw, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
9
Posyp frittatę świeżo startym parmezanem i przesuń na powierzchnię roboczą lub półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty ParmezanStarty Parmezan
10
Frittatę pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z solą truflową i octem balsamicznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
TrudnośćŚredni
Gotowe W25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn