Kalafior puree czosnkowe
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i pierwotnych do swojej skrzynki z przepisami, puree z kalafiora z czosnkiem może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 102 kalorie . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 98 centów za porcję. Ten przepis podoba się 1367 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Allrecipes wymaga papryki, kalafiora, czosnku i parmezanu. Sprawdza się jako bardzo niedrogi dodatek. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 92% . Ta ocena jest spektakularna. Puree z kalafiora z serem cheddar , puree z kalafiora i puree ziemniaczane z czosnkiem o niskiej zawartości tłuszczu są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść wkład do gotowania na parze w rondlu i napełnij wodą do poziomu tuż poniżej dna parowaru. Doprowadź wodę do wrzenia.
Dodaj kalafior, przykryj i gotuj na parze, aż będzie miękki, około 10 minut.
W międzyczasie rozgrzej oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu; smaż i mieszaj czosnek, aż zmięknie, około 2 minuty.
Przełóż połowę kalafiora do robota kuchennego, przykryj i zmiksuj na wysokich obrotach.
Dodaj pozostałe różyczki kalafiora, jedną po drugiej, aż warzywa będą kremowe. Wymieszaj z czosnkiem, parmezanem, serem śmietankowym, solą i czarnym pieprzem.