Kalafior pieczony na patelni z orzeszkami piniowymi i rodzynkami
Pan pieczony kalafior z orzeszkami pinii i rodzynkami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 232 kalorie, 4G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.58 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać kalafior, pieprz, rodzynki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczony kalafior ze złotymi rodzynkami, orzeszkami piniowymi i pomarańczą, Pieczone steki z kalafiora ze złotymi rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczona papryka w / złote rodzynki i orzeszki piniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce, przykryć rodzynki wodą; odstawić, aż zmiękną, o 10 protokół.
Tymczasem, w 10-do 12-calowy Cazuela lub żaroodporne patelni, rozgrzać olej.
Dodać kalafior i cukier i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż kalafior zacznie mięknąć, o 10 protokół. Podnieść ogień do umiarkowanego i gotować, aż kalafior jest lekko rumiane, o 5 minut dłużej. Wymieszaj pomidory i pokruszoną czerwoną paprykę, dopraw solą i czarnym pieprzem i gotuj, aż pomidory zaczną mięknąć, około 5 minut.
Dodać rodzynki do kalafiora, wraz z 1/4 szklanki gorącej wody, orzeszki piniowe i posiekany czosnek.
Przenieść cazuela do piekarnika i piec kalafior przez około 30 minut, aż będzie bardzo miękkie. Wymieszać natkę pietruszki i sok z cytryny i odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
Kalafior podawać na ciepło.