Kalafior i koper włoski z winegretem z cydru Dijon

Kalafior i koper włoski z winegretem z cydru Dijon
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać kalafior i koper włoski z Dijon-Cider Vinaigrette spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz miód, musztarda dijon, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony kalafior z Dijon Vinaigrette, Sałatka z Peanem i koprem włoskim z winegretem jabłkowym / powitanie wiosny, oraz Cider-pieczona Sałatka z dyni i jarmużu z winegretem jabłkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia; dodać kalafior. Gotować 5 minut; dodać pokrojony koper włoski. Gotować 1 minutę lub do momentu, gdy kalafior będzie kruchy-delikatny; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Olej i pozostałe składniki połączyć w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać mieszaninę kalafiora; wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1
Ciepły czosnek-Sardela: gotować 6 filiżanek różyczki kalafiora 6 minut lub do chrupkiego-przetargu; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
SardeleSardele
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
2
Połączyć 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 3 mielone odsączone filety anchois, 2 mielone ząbki czosnku, 1/2 łyżeczka pokruszony czerwony pieprz, i 1/4 łyżeczka soli na patelni na średnim ogniu; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy (najlepszej Jakości) Do Skropienia
Filety Z SardeliFilety Z Sardeli
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodać kalafior, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i 1/2 łyżeczki startej skórki cytryny; wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
4
Służy 6 (wielkość porcji: około 1 szklanki) kalorie 113; tłuszcz 5g (sat 4g); sód 205MG
5
Cytryna-Kapar Vinaigrette: gotować 6 filiżanek różyczki kalafiora 6 minut lub do chrupkiego-przetargu; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
VinaigretteVinaigrette
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
6
Połącz 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżki świeżego soku z cytryny, 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki mielonej szalotki, 4 1/2 łyżeczki opłukanych i odsączonych kaparów, 1/4 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
7
Dodaj kalafior, podrzucając do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
8
Służy 6 (wielkość porcji: około 1 szklanki) kalorie 113; tłuszcz 4g (sat 3g); sód 178mg
9
Ciepłe Curry: gotować 6 filiżanek różyczki kalafiora 6 minut lub do chrupkiego-przetargu; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Różyczki KalafioroweRóżyczki Kalafiorowe
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
10
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Dodać 1/4 szklanki oliwy z oliwek; zawirować do herbu. Podsmażyć 1/2 szklanki posiekanej cebuli 2 protokół lub do lekko złoty. Wymieszać 2 łyżki startego obranego świeżego imbiru, kalafiora, 1 łyżeczkę garam masala, 3/8 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki mielonej kolendry. Gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
świeży Imbirświeży Imbir
Garam MasalaGaram Masala
Makaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
12
Służy 6 (wielkość porcji: około 1 szklanki) kalorie 114; tłuszcz 3g (sat 3g); sód 153MG
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia21
Magazyn