Kalafior i koper włoski z winegretem z cydru Dijon
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać kalafior i koper włoski z Dijon-Cider Vinaigrette spróbować. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz miód, musztarda dijon, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony kalafior z Dijon Vinaigrette, Sałatka z Peanem i koprem włoskim z winegretem jabłkowym / powitanie wiosny, oraz Cider-pieczona Sałatka z dyni i jarmużu z winegretem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia; dodać kalafior. Gotować 5 minut; dodać pokrojony koper włoski. Gotować 1 minutę lub do momentu, gdy kalafior będzie kruchy-delikatny; odcedzić.
Olej i pozostałe składniki połączyć w dużej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę kalafiora; wrzucić do herbu.
Ciepły czosnek-Sardela: gotować 6 filiżanek różyczki kalafiora 6 minut lub do chrupkiego-przetargu; odcedzić.
Połączyć 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 3 mielone odsączone filety anchois, 2 mielone ząbki czosnku, 1/2 łyżeczka pokruszony czerwony pieprz, i 1/4 łyżeczka soli na patelni na średnim ogniu; gotować 1 minutę.
Dodać kalafior, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki i 1/2 łyżeczki startej skórki cytryny; wrzucić.
Służy 6 (wielkość porcji: około 1 szklanki) kalorie 113; tłuszcz 5g (sat 4g); sód 205MG
Cytryna-Kapar Vinaigrette: gotować 6 filiżanek różyczki kalafiora 6 minut lub do chrupkiego-przetargu; odcedzić.
Połącz 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 2 łyżki świeżego soku z cytryny, 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki mielonej szalotki, 4 1/2 łyżeczki opłukanych i odsączonych kaparów, 1/4 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu.
Dodaj kalafior, podrzucając do płaszcza.
Służy 6 (wielkość porcji: około 1 szklanki) kalorie 113; tłuszcz 4g (sat 3g); sód 178mg
Ciepłe Curry: gotować 6 filiżanek różyczki kalafiora 6 minut lub do chrupkiego-przetargu; odcedzić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Dodać 1/4 szklanki oliwy z oliwek; zawirować do herbu. Podsmażyć 1/2 szklanki posiekanej cebuli 2 protokół lub do lekko złoty. Wymieszać 2 łyżki startego obranego świeżego imbiru, kalafiora, 1 łyżeczkę garam masala, 3/8 łyżeczki soli koszernej i 1/4 łyżeczki mielonej kolendry. Gotować 2 protokół.
Służy 6 (wielkość porcji: około 1 szklanki) kalorie 114; tłuszcz 3g (sat 3g); sód 153MG