Kalafior, boczek i parmezan Frittata

Kalafior, boczek i parmezan Frittatan to bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 499 kalorii, 27g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz boczek, oliwę z oliwek, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Zdrowe i pyszne: Frittata z pieczarkami, boczkiem i parmezanem, Mini tarty kalafiorowe z ziemniaczaną skórką Gruyere i boczkiem okruchy parmezanu, oraz Kremowa zupa kalafiorowa z okruchami kalafiora parmezanem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na 10-calowej patelni nieprzywierającej gotować boczek, aż będzie chrupiący.
Wylej cały tłuszcz. W dużej misce ubić jajka ze śmietaną, parmezanem, natką pietruszki i pieprzem, aż będą gładkie.
Na tej samej patelni rozgrzać olej z masłem na umiarkowanie wysokim ogniu.
Dodać kalafior i sól i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż kalafior jest złoty i prawie gotowe, 10 do 15 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę dłużej.
Wlać mieszaninę jaj i zmniejszyć ogień do niskiej. Gotować, pod przykryciem, aż spód frittata jest złotobrązowy, a góra jest prawie ustawiona, 10 do 15 minut.
Podgrzej brojlery. Smażyć frittata 6 cali od ciepła, jeśli to możliwe, aż jaja są ustawione i zaczynają brązowy, o 3 protokół.
Podnieś krawędź frittaty za pomocą szpatułki i przesuń frittatę na talerz.
Test-Wskazówka kuchenna: jeśli uchwyt patelni nie jest żaroodporny, możesz to zrobić. Chroń go przed ciepłem brojlerów, owijając go czterema warstwami folii aluminiowej.
Rekomendacja wina: sery i jajka dobrze komponują się z czerwonym winem; ich bogactwo zaciera taninę wina, podkreślając jego owocowość. Proste Chianti lub Chianti Classico będą zachwycające.