Kalafior Au Gratin
Kalafior Au Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 214 kalorii, 11g białka, oraz 15g tłuszczu na porcję. Za 95 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 211 fanów. Mieszanka mleka, cebuli, sera cheddar i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekanka Z Kalafiora, zapiekanka z kalafiora, oraz Kalafior Au Gratin dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Włóż wkładkę do gotowania na parze do rondla i napełnij wodą tuż pod dnem parowaru. Doprowadź wodę do wrzenia.
Dodaj kalafior, przykryj i gotuj na parze do miękkości, 5 do 7 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9x9 cali.
Rozgrzej masło w małym rondelku na małym ogniu; gotuj i mieszaj cebulę w roztopionym maśle, aż zmięknie, około 5 minut.
Dodaj mąkę; gotuj, ciągle mieszając, aż mieszanina zacznie się brązowieć, 3 do 5 minut. Stopniowo wlewaj mleko do mieszanki, ubijając do gładkiego sosu. Gotuj, aż się zagotuje.
Zdejmij sos z ognia i wymieszaj połowę sera Cheddar, aż się rozpuści; posypać pieprzem i gałką muszkatołową.
Do przygotowanego naczynia do pieczenia włożyć kalafior gotowany na parze; kalafior polać sosem serowym.
Posyp pozostałym serem Cheddar.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż ser się rozpuści i zrumieni, około 25 minut.