Kakaowy Stek Z Boczkiem-SOS Whiskey
Stek przetarty kakao z sosem Bekonowo-Whiskey może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru dania głównego. Jedna porcja zawiera 724 kalorie, 51g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $6.66 za porcję. Mieszanka pietruszki, ciężka śmietana, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. 170 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 81%, co jest super. Podobne przepisy to Cocoa-przetarty New York Strip Steak dla dwojga, Kotlety Wieprzowe Z Kakao I Chili, oraz Kotlety wieprzowe z kakao i Chile.
Instrukcje
Wymieszać kakao w proszku, zarówno papryki, brązowy cukier, cayenne i 2 łyżeczki soli; natrzeć na stek i doprowadzić do temperatury pokojowej, 30 minut.
Dodać sos: gotować boczek na dużej patelni na średnim ogniu, mieszając, aż ostry, o 5 protokół.
Wyjąć na papierowe ręczniki łyżką szczelinową; odstawić.
Dodać Por do kapieli i gotować do miękkości, o 3 protokół.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodaj whisky, a następnie wróć do średniego ciepła; jeśli alkohol się zapali, pozwól, aby płomienie zgasły. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Dodać bulion z kurczaka i liście laurowe. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona o jedną czwartą, około 8 minut.
Ubij w śmietanie i gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sos pokryje łyżkę, o 7 protokół. Wymieszać z masłem, boczkiem i pietruszką. doprawić solą i pieprzem. Trzymaj ciepło.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na dużym ogniu, około 3 minut.
Dodać 1 łyżkę masła; gdy się rozpuści, dodać stek i podsmażyć, aż ciemna skórka utworzy się, około 8 minut na stronę.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw 5 minut. Doprawić solą. Pokroić i podawać z sosem.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Rabble Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
![Rabble Merlot]()
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.