Kakaowe muszle bezowe z glazurowanymi świeżymi owocami
Kakaowe muszle bezowe z glazurowanymi świeżymi owocami to bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przystawka. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 7G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, krem z ciasta, galaretkę porzeczkową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Spróbuj Muszle bezowe Memaw, Szwajcarskie Muszle Bezowe, oraz Grejpfrutowe Muszle Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pergamin na dużej blasze do pieczenia. Narysuj 8 (3-calowych) kółek na pergaminie. Obróć papier pergaminowy i zabezpiecz taśmą maskującą. Ubij białka, wanilię i śmietanę z kamienia nazębnego na dużej prędkości miksera, aż się spieni. Stopniowo dodawać cukier, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty(nie underbeat). Złożyć 2 łyżki kakao do mieszaniny.
Podzielić 1/2 szklanki mieszanki białka jajka równomiernie między 8 narysowanych kółek. Używając tylnej części łyżki, uformuj mieszaninę białek jaj w gniazda o 1-calowych bokach.
Piec w temperaturze 225 przez 1 1/2 godziny lub do wyschnięcia. Wyłącz piekarnik; pozostaw bezy do ostygnięcia w piekarniku co najmniej 12 godzin. Ostrożnie usuń bezowe gniazda z papieru. Każdą bezę napełnij kremem z ciasta, wierzch udekoruj owocami. Delikatnie umyj owoce galaretką.
Posypać 1/8 łyżeczki kakao na każdej porcji, w razie potrzeby.