Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj kakao Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka śmietany tatarskiej, cukru, sera mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekolada-Espresso Dacquoise, Mrożona Biała Czekolada I Orzech Laskowy Dacquoise, oraz Kakao Cytrusowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 149°. dno linii dwóch patelni o średnicy 9 cali z 1 1/2 cala z wysokimi bokami z pergaminem; spray pergamin z nieprzywierającym sprayem. Do średniej miski przesiać cukier puder i skrobię kukurydzianą; ubić zmielone stalówki kakaowe i 1/2 łyżeczki soli gruboziarnistej. W dużej misce ubić białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż będą gęste i spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Dodając 1 łyżkę cukru na raz, ubijać do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złożyć w mieszance stalówki kakao. Podziel bezę między przygotowane Patelnie, równomiernie rozprowadzając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier Ryżowy
Pasek Skórki Cytrynowej
3
Piec bezy 1 godzinę. Wyłącz ogrzewanie. Trzymając drzwi piekarnika zamknięte, pozostaw bezy w piekarniku na noc do wyschnięcia (bezy lekko spuszczą powietrze).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
1
Rozgrzej piekarnik do 325 & Deg;F. dno linii 9-calowej patelni o średnicy ciasta z 2-calowymi bokami z pergaminem; spray pergamin z nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Połączyć 1/4 szklanki cukru i dalej 5 składników w średniej misce; ubijać do mieszania.
Wymieszać 1/3 szklanki oleju, żółtka i 2 łyżki wody w dużej misce. Wymieszać suche składniki. Ubij białka w innej średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złóż białka w mieszaninę żółtkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Ciasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki Cytrynowej
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 25 minut. Schłodzić na patelni 15 minut. Obróć ciasto na stojaku; odklej pergamin. Całkowicie fajne. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Beat tylko do momentu, aż mieszanina posiada miękkie szczyty (nie przegotować lub mieszanka będzie curdle). Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin.
Niech glazury stać aż wystarczająco grube, aby rozprzestrzeniać, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
7
Umieść 1 bezę na talerzu, płaską stroną w dół; rozłóż 1/2 szklanki glazury. Przechowywać w lodówce, aż czekolada jest mocno ustawić, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
8
Połowę kremu mascarpone (około 1 1/2 szklanki) rozprowadzić na schłodzonej czekoladzie. Przechowywać w lodówce 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
9
Ułożyć warstwę ciasta na powierzchni roboczej; rozprowadzić 1/2 szklanki marmolady, a następnie pozostały krem mascarpone. Starannie ułożyć warstwę ciasta na bezie na talerzu. Top zmontowane ciasto z drugiej bezy, płaskie stronie do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mascarpone
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
10
Rozłóż 1/3 glazury na wierzchu i bokach ciasta cienką, równą warstwą. Przechowywać w lodówce aż do zestawów powłoki, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
11
Ogrzać pozostałą glazurę w kuchence mikrofalowej tylko do wylewania, ale nie gorąco, 5 do 10 sekund. Ostrożnie wlać glazurę na ciasto, rozłożenie do płaszcza równomiernie. Schłodzić ciasto, aż do zestawów glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto może być wykonane 3 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
12
Pokrój zimne ciasto na kliny.
13
Podawać z krwawymi pomarańczowymi segmentami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry Pomarańczy
14
Kawałki ziarna kakaowego prażonego w skorupkach; dostępne w wielu sklepach z żywnością specjalistyczną oraz z chocosphere.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Papier Ryżowy
15
** Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.