Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise

Kakaowa Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj kakao Stalówka, czekolada i cytrusowy Dacquoise spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 573 kalorie. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka śmietany tatarskiej, cukru, sera mascarpone i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekolada-Espresso Dacquoise, Mrożona Biała Czekolada I Orzech Laskowy Dacquoise, oraz Kakao Cytrusowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°. dno linii dwóch patelni o średnicy 9 cali z 1 1/2 cala z wysokimi bokami z pergaminem; spray pergamin z nieprzywierającym sprayem. Do średniej miski przesiać cukier puder i skrobię kukurydzianą; ubić zmielone stalówki kakaowe i 1/2 łyżeczki soli gruboziarnistej. W dużej misce ubić białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż będą gęste i spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Stalówki KakaoweStalówki Kakaowe
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Dodając 1 łyżkę cukru na raz, ubijać do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złożyć w mieszance stalówki kakao. Podziel bezę między przygotowane Patelnie, równomiernie rozprowadzając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
3
Piec bezy 1 godzinę. Wyłącz ogrzewanie. Trzymając drzwi piekarnika zamknięte, pozostaw bezy w piekarniku na noc do wyschnięcia (bezy lekko spuszczą powietrze).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
1
Rozgrzej piekarnik do 325 & Deg;F. dno linii 9-calowej patelni o średnicy ciasta z 2-calowymi bokami z pergaminem; spray pergamin z nieprzywierającym sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Połączyć 1/4 szklanki cukru i dalej 5 składników w średniej misce; ubijać do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
3
Wymieszać 1/3 szklanki oleju, żółtka i 2 łyżki wody w dużej misce. Wymieszać suche składniki. Ubij białka w innej średniej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki cukru, ubijając do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złóż białka w mieszaninę żółtkową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
4
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 25 minut. Schłodzić na patelni 15 minut. Obróć ciasto na stojaku; odklej pergamin. Całkowicie fajne. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Owinąć w folię; przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Połącz wszystkie składniki w dużej misce. Beat tylko do momentu, aż mieszanina posiada miękkie szczyty (nie przegotować lub mieszanka będzie curdle). Przykryć i schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 2 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
1
Umieść czekoladę w dużej misce zabezpieczonej przed kuchenką mikrofalową.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
2
Połącz ciężką śmietanę do ubijania, 3 łyżki wody, niesłodzone kakao w proszku i lekki syrop kukurydziany w ciężkim średnim rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W ProszkuNiesłodzone Kakao W Proszku
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Lekki Syrop KukurydzianyLekki Syrop Kukurydziany
Drobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan PrzygotowanyDrobno Starty świeży Lub Odsączony Chrzan Przygotowany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Ubić na średnim ogniu, aż do wymieszania i dopiero zacznie się gotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Wlać mieszaninę na posiekaną czekoladę; odstawić na 1 minutę, następnie mieszać, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
5
Ubij na maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Niech glazury stać aż wystarczająco grube, aby rozprzestrzeniać, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
7
Umieść 1 bezę na talerzu, płaską stroną w dół; rozłóż 1/2 szklanki glazury. Przechowywać w lodówce, aż czekolada jest mocno ustawić, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
8
Połowę kremu mascarpone (około 1 1/2 szklanki) rozprowadzić na schłodzonej czekoladzie. Przechowywać w lodówce 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
9
Ułożyć warstwę ciasta na powierzchni roboczej; rozprowadzić 1/2 szklanki marmolady, a następnie pozostały krem mascarpone. Starannie ułożyć warstwę ciasta na bezie na talerzu. Top zmontowane ciasto z drugiej bezy, płaskie stronie do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
Kiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 CalaKiwi, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Przygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa KawałkiPrzygotowany Biszkopt, Przekrojony Poziomo Na Dwa Kawałki
10
Rozłóż 1/3 glazury na wierzchu i bokach ciasta cienką, równą warstwą. Przechowywać w lodówce aż do zestawów powłoki, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
11
Ogrzać pozostałą glazurę w kuchence mikrofalowej tylko do wylewania, ale nie gorąco, 5 do 10 sekund. Ostrożnie wlać glazurę na ciasto, rozłożenie do płaszcza równomiernie. Schłodzić ciasto, aż do zestawów glazury, co najmniej 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto może być wykonane 3 dni wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
12
Pokrój zimne ciasto na kliny.
13
Podawać z krwawymi pomarańczowymi segmentami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
14
Kawałki ziarna kakaowego prażonego w skorupkach; dostępne w wielu sklepach z żywnością specjalistyczną oraz z chocosphere.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
Papier RyżowyPapier Ryżowy
15
** Włoski ser twarogowy; sprzedawany w wielu supermarketach i na rynkach włoskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Teraz I Później CukierkiTeraz I Później Cukierki

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweŚliwki duszone lub inne owoceŚliwki duszone lub inne owoce0Batoniki toffi Heath1 1/3 szklanki melasy1 1/3 szklanki melasy0Batoniki toffi Heathgroch fioletowygroch fioletowy170opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgesłodko-gorzka czekolada, posiekanasłodko-gorzka czekolada, posiekana1gmBlood orange se ents (do dekoracji)Blood orange se ents (do dekoracji)12krewetki i żyłkiMarmolada Blood OrangeMarmolada Blood Orange791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej rzepakowy lub inny olej roślinnyolej rzepakowy lub inny olej roślinny0Batoniki toffi Heathgruba sól koszernagruba sól koszerna1Batoniki toffi Heathgruba sól koszernagruba sól koszerna71opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudge3/4 szklanki kakao * (około, drobno zmielone w młynku do przypraw lub małym młynku do kawy3/4 szklanki kakao * (około, drobno zmielone w młynku do przypraw lub małym młynku do kawy22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzulekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany11 łyżka suszonego oreganomrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy0Batoniki toffi Heathbiałka jaj (około 9)białka jaj (około 9)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebiałka jaj (ok. 6 dużych)białka jaj (ok. 6 dużych)2largesSłodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)Słodzone mleko skondensowane (preferowana marka Eagle)1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia2961 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweschłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania227opakowania JELLO instant czekoladowy pudding fudgeser mascarponeser mascarpone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 cukierków Peachie-O5 cukierków Peachie-O2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe5 cukierków Peachie-O5 cukierków Peachie-O591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecukier podzielonycukier podzielony32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzumasło niesolone, temperatura pokojowamasło niesolone, temperatura pokojowa591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuniesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku2Batoniki toffi Heathnestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąskinestle® toll house® półsłodkie czekoladowe kąski22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno starty świeży lub odsączony chrzan przygotowanydrobno starty świeży lub odsączony chrzan przygotowany32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzudrobno starty świeży lub odsączony chrzan przygotowanydrobno starty świeży lub odsączony chrzan przygotowany
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn